Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Δικαίωση για τον Βασίλειο Μάγγο! Όλες/οι το Σάββατο, 20 Γενάρη, στις 12:00 στη συγκέντρωση-πορεία στα Δικαστήρια Βόλου

 

Antinazi Zone Βόλου, 19/1/2024


 

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τον άγριο βασανισμό και το θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Τέσσερα χρόνια και κανένας από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας του Βόλου που τον ξυλοκόπησαν, τον βασάνισαν και τον έστειλαν τσακισμένο στο νοσοκομείο δεν έχει τιμωρηθεί.

Αντίθετα, οι κρατικοί θεσμοί και τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των «οργάνων προστασίας του πολίτη» και να ρίξουν στα μαλακά τους βασανιστές.


Άλλωστε η αστυνομική βία και καταστολή, που οδήγησε το Βασίλη στο θάνατο, εξαπολύθηκε κατ` εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ για να σταματήσει το κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge. Μια ημέρα πριν τον ξυλοδαρμό του Βασίλη, τα ΜΑΤ είχαν επιτεθεί με κλομπ και χημικά ενάντια σε ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων που διεκδικούσε το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, το δικαίωμα στη ζωή.

Απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας η οικογένεια του Βασίλη, και το κίνημα αλληλεγγύης που την στηρίζει, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για δικαίωση. Στο πλευρό τους οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα όλες και όλοι.

Η υπόθεση του Βασίλη δεν είναι «μεμονωμένη». Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και ο αυξανόμενος αυταρχισμός είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνηση της ΝΔ στα κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους αγώνες της νεολαίας για δημόσια παιδεία, στους αγώνες των εργαζομένων για δικαιώματά, στους αγώνες της κοινωνίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Η βία της αστυνομίας είναι η άλλη πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής βίας που ζούμε όλες και όλοι καθημερινά.

Να μην ανεχτούμε άλλο την ατιμωρησία της αστυνομικής βίας. Ούτε ότι νόμος είναι τα συμφέροντα της κάθε ΑΓΕΤ-Lafarge και ότι οι πολίτες του Βόλου πρέπει αδιαμαρτύρητα να αναπνέουμε, να τρώμε και να πίνουμε τα δηλητήρια των φουγάρων της.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει το Σάββατο 20 Γενάρη στα δικαστήρια του Βόλου, εκεί όπου βασανίστηκε σε δημόσια θέα ο Βασίλης Μάγγος. Την Τετάρτη 24 Γενάρη δίνουμε μαζικό παρόν στη δίκη των αστυνομικών-βασανιστών του Βασίλη και πάλι στα δικαστήρια του Βόλου. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στηρίζουμε τους 12 αγωνιστές που δικάζονται εκδικητικά για την πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge στις 13ης Ιουνίου του 2020.

Κάτω η αστυνομική βία και ο αυταρχισμός!

Δικαίωση του Βασίλη Μάγγου!

Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου