Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! Ούτε στο Βόλο- Ούτε πουθενά!

 Ανακοίνωση του Antinazi Zone Βόλου, 13/01/2024



Πριν λίγες ημέρες φασίστες της λεγόμενης «Εθνικιστικής Οργάνωσης Μαγνησίας» βρώμισαν τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος του Αναύρου (2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο, Εσπερινό ΓΕΛ) με εμετικά φασιστικά συνθήματα και αυτοκόλλητα. Τα συνθήματα έβαζαν στο στόχαστρο τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας αλλά και τους καθηγητές του σχολείου τους οποίους χαρακτήριζαν ως «ανθέλληνες».

Το περιστατικό αυτό, ανάμεσα σε πολλά άλλα, δείχνει ότι ο φασισμός δεν έχει εξαλειφθεί αλλά συνεχίζει να απειλεί. Μια άλλη φασιστική γκρούπα, η «Πατριωτική Νεολαία Βόλου» επίσης βρωμίζει με ρατσιστικά συνθήματα τους τοίχους σχολείων, ενώ το 2022 βανδάλισαν το «Στέκι Μεταναστών». Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2020, οι φασίστες ανασυγκροτούνται, οργανώνονται και θέλουν να χτίσουν τις δυνάμεις τους μέσα από τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Η ιστορία διδάσκει ότι όταν οι φασίστες δυναμώνουν, το αποτέλεσμα είναι να εξαπολύουν την πιο σκληρή δολοφονική βία ενάντια στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Όταν οι φασίστες πήραν την εξουσία το αποτέλεσμα ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ένας παγκόσμιος πόλεμος με εκατομμύρια θύματα.

Αυτό επιδιώκουν και σήμερα. Όταν η Χρυσή Αυγή δυνάμωσε και μπήκε στη Βουλή το 2012 οργάνωσε τάγματα εφόδου τα οποία δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν. Τον Σεπτέμβριο του 2021 φασιστικές ομάδες εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις μέσα από σχολεία στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί. Το περασμένο καλοκαίρι φασίστες Κροάτες χούλιγκαν δολοφόνησαν τον οπαδό της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στην Αθήνα.

Σε ολόκληρη την ιστορία οι φασίστες ήταν πάντα οι μπράβοι της εξουσίας και του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Αυτό είναι και σήμερα. Αυτό είναι και η «Εθνικιστική Οργάνωση Μαγνησίας».

Οι κάθε λογής φασίστες θέλουν να στρέψουν την προσοχή μας μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Θέλουν η οργή της νεολαίας να μην κατευθυνθεί απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Θέλουν να ξεχάσουμε ότι η δημόσια παιδεία διαλύεται, ότι το Νοσοκομείο του Βόλου όπως και όλη η δημόσια υγεία καταρρέουν, ότι η ακρίβεια καλπάζει, ότι οι μισθοί δεν φτάνουν για τον μήνα, ότι αναπνέουμε μολυσμένο αέρα και πίνουμε ακατάλληλο νερό. Το μαρτυρούν τα ίδια τους τα συνθήματά τους που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά, αλλά κατασκευάζουν εχθρούς στο πρόσωπο των προοδευτικών καθηγητών και των προσφύγων.

Απέναντι στη φασιστική πρόκληση πρέπει να απαντήσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο! Η ενότητα και η οργάνωση είναι τα όπλα μας. Απέναντι τους οι φασίστες δεν έχουν καμία τύχη. Την 1η Νοέμβρη το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε την πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας. Το πέτυχε μέσα από τη συντονισμένη κινητοποίηση αντιφασιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων (τοπικές ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Γονέων, Σωματεία Εργαζομένων). Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στον οποίο συμμετέχει ενεργά το Antinazi Zone. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια των φασιστών να δηλητηριάσουν τη νεολαία και να οργανώσουν πυρήνες μέσα στα σχολεία!

Έλα να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα!

Antinazi Zone Βόλου

www.antinazizone.gr - antinazi-magnesia.blogspot.com – fb: Antinazi Zone Βόλου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου