Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας



Τις τελευταίες βδομάδες το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτέλεσε μία δυναμική έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που κυνηγημένοι φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τα αυταρχικά καθεστώτα. Επίσης, έδωσε μια πρώτη απάντηση στη βάρβαρη – κατασταλτική πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ και πολλά κράτη της Ευρώπης καθώς και απέναντι στην προσπάθεια των φασιστών να σπείρουν ρατσιστικός μίσος.


Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας οργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ, συναυλία στις 10/10 κα). Σαν ΑΚΜ επιδιώκουμε το συντονισμό των δράσεων αλληλεγγύης με άλλες συλλογικότητες. 

Ξεκαθαρίζουμε όμως ότι συντονισμός του κινήματος αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες δεν μπορεί να υπάρξει με το κυβερνητικό κόμμα ή οργανωμένες δυνάμεις που σχετίζονται με αυτό, με αφορμή τη δράση του «Αγωνιστικού Φοιτητικού Ρεύματος» (φοιτητική συλλογικότητα στο πανεπιστήμιο που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται την προσπάθεια της ΑΚΜ). Οι δράσεις της ΑΚΜ δεν έχουν καμιά σχέση με λογικές φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης που αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τις αιτίες που γεννάνε την προσφυγιά και τη μετανάστευση καθώς και την πολιτική που ακολουθείται απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Οι πόλεμοι οι στρατιωτικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως η Ρωσία κλπ είναι οι αιτίες της προσφυγιάς αλλά και της ενίσχυσης των φανατικών φονταμενταλιστών ισλαμιστών του ISIS στη Μέση Ανατολή. Σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχουν φυσικά και οι ελληνικές κυβερνήσεις (ανάμεσά τους και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που παραχωρούν στρατιωτικές βάσεις, στέλνουν στρατό και συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς. 

Επίσης, τεράστιες ευθύνες έχει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση για τους χιλιάδες πνιγμούς στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, για την ανυπαρξία οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας, υποδοχής, φιλοξενίας κοκ τη στιγμή που η Ευρώπη Φρούριο συνεχίζει να χτίζει φράχτες (σαν αυτό που υπάρχει στον Έβρο) και να δημιουργεί δυνάμεις καταστολής όπως η Frontex.

Η αντιφασιστική πάλη δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στα ρούχα και τα τρόφιμα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζεται με τον αγώνα για την ανατροπή των παραπάνω πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν. Η κατάρα του ξεριζωμού και της μετανάστευσης, η θλίψη και ο πόνος αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με οποιαδήποτε στήριξη στη βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, την συμβολή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή και στην υποστήριξη βάρβαρων καθεστώτων όπως στη Τουρκία όπου δολοφονούνται αγωνιστές. 

Η ΑΚΜ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να πάρουν ενεργά μέρος στο κίνημα ενάντια στο πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Για μας το κίνημα ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ανεξάρτητο από τη κυβέρνηση, το κράτος, το κεφάλαιο, τα κόμματά του και την ΕΕ φρούριο που στηρίζει τους φασίστες. Η σιωπή στα εγκλήματα είναι συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου