Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Συναυλία Αλληλεγγύης και συλλογής τροφίμων για τους Πρόσφυγες



Βόλος, 13/10/2015

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας θέλει να ευχαριστήσει όλες και όλους όσοι συνεισφέραν είτε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, είτε κάποιο χρηματικό ποσό, είτε τον προσωπικό τους χρόνο και εργασία στα πλαίσια της Συναυλίας Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτώβρη στο Θόλο του Πανεπιστημίου. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο δύσκολα γεμίζει μια σακούλα με τρόφιμα – πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιον «άλλο». Αυτό το γεγονός κάνει ακόμα πιο δυνατό και ισχυρό το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών.


Το αίσθημα αλληλεγγύης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία φάνηκε από πολύ νωρίς, καθώς απ’ τη στιγμή που ανακοινώσαμε τη δράση μας δεχόμασταν τηλεφωνήματα από κόσμο που ήθελε να προσφέρει και να βοηθήσει. Ακόμα και μετά το πέρας της συναυλίας αυτό συνεχίζεται και ο όγκος των πραγμάτων συνεχώς μεγαλώνει – έχουν μαζευτεί περισσότερες από 4 παλέτες γεμάτες μέχρι ψηλά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ομάδα «Άνωση-εθελοντές Βόλου» οι οποίοι ενίσχυσαν την προσπάθεια της ΑΚΜ με μια πολύ μεγάλη ποσότητα ειδών, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μεγάλου εμπορικού καταστήματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλά και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας οι οποίοι συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες τρόφιμα για αυτόν το σκοπό.

Ευχαριστούμε επίσης και τους μουσικούς Νίκο Παρθένη & Ζαφείρη Κουκουσέλη καθώς και το συγκρότημα «Ηχώ των Δρόμων» οι οποίοι δεν έπαιξαν απλώς μουσική, αλλά μέσα από τα τραγούδια και τα λόγια τους και συμμετέχοντας αφιλοκερδώς εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και ο αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών δε σταματάει εδώ, με μια επιτυχημένη συναυλία. Συνεχίζεται και συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, για την υπεράσπιση των κεκτημένων Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, με τον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο και φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου