Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πολύ επιτυχημένη η Συναυλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες από την ΑΚΜ

του Γιάννου Νικολάου 
Με μια πολύ επιτυχημένη συναυλία ολοκληρώθηκε το πρώτο κύμα δράσεων της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας για τους πρόσφυγες. Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες από 3 ψηλές παλέτες γεμάτες με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς τη στήριξη αυτής της προσπάθειας από εκατοντάδες άτομα τα οποία προσέφεραν έστω και λίγα πράγματα ή χρήματα από αυτά που δεν μας περισσεύουν.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν μια σειρά ενημερωτικές δράσεις (αφισοκολλήσεις, παρεμβάσεις κλπ) αλλά και συγκέντρωση τροφίμων που είχε ξεκινήσει στην πραγματικότητα μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν ανακοινώσαμε τη συλλογή πραγμάτων για τους πρόσφυγες και οι κόσμος ήρθε σε επαφή με την ΑΚΜ άμεσα για να δώσει τρόφιμα και άλλα είδη.
Ευχαριστούμε όλους/ες όσοι βοήθησαν στα πρακτικά της συναυλίας, τη συλλογή και διαλογή των πραγμάτων για τους πρόσφυγες, οι οποίοι για πάνω από 3-4 ώρες εργάζονταν ασταμάτητα. Ευχαριστούμε επίσης και τους μουσικούς Νίκο Παρθένη & Ζαφείρη Κουκουσέλη καθώς και το συγκρότημα «Ηχώ των Δρόμων» οι οποίοι δεν έπαιξαν απλά μουσική αλλά μέσα από τα τραγούδια και τα λόγια τους και παίζοντας αφιλοκερδώς εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει τόσο στην ομάδα «Άνωση – εθελοντές Βόλου» όπου προσέφεραν πολύ σημαντική ποσότητα ειδών (δείτε σχετική ανακοίνωση εδώ), καθώς και τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες μεγάλου εμπορικού καταστήματος που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης οι οποίοι συγκέντρωσαν τις προηγούμενες ημέρες τρόφιμα για αυτόν το σκοπό.
Τις επόμενες ημέρες η ΑΚΜ θα έρθει σε επαφή και με άλλες συλλογικότητες της πόλης που έχουν συγκεντρώσει κάποια πράγματα για τους πρόσφυγες έτσι ώστε να τα στείλουμε μαζικά στην Ειδομένη.

Η αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και ο αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών δε σταματάει εδώ, με μια επιτυχημένη συναυλία. Συνεχίζεται και συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, για την υπεράσπιση των κεκτημένων Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, με τον αγώνα για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, πόλεμο και φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου