Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση για ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου



Βόλος 18/12/2013

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε το Φαρμακείο του Θωμά Κλημόπουλου, δημοτικού συμβούλου στο ΔΣ Βόλου, την Κυριακή 15/12 και τη Δευτέρα 16/12 από φασιστικά στοιχεία.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της επίθεσης αυτής.


Καλούμε το λαό του Βόλου, το μαζικό εργατικό κίνημα και τη νεολαία να απομονώσουν και να αντιπαλέψουν το φασισμό, όποιο όνομα ή ταμπέλα και αν έχει, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα αγώνας για την ανατροπή των πολιτικών εκείνων που καταδικάζουν το λαό μας στη φτώχεια και την ανεργία. Αυτές οι πολιτικές είναι που εκτρέφουν το φασισμό.

Αυτές οι πολιτικές οδηγούνε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στο περιθώριο και την απελπισία καθώς χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση, αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το καθημερινό τους φαγητό, αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, βιώνουν καθημερινά την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, βρίσκονται αντιμέτωποι με την ατελείωτη φοροληστεία και κινδυνεύουν να βρεθούν ακόμη και στο δρόμο αν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Ο φασισμός δεν αποτελεί απάντηση στα παραπάνω προβλήματα. Αντίθετα ο φασισμός ήταν και παραμένει η πιο μαύρη, η πιο βίαιη και η πιο αιματηρή έκφραση εντός συστήματος που σαπίζει.

Η μόνη απάντηση στο φασισμό και τις πολιτικές της φτώχειας είναι οι αγώνες του λαού μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Στο Βόλο του πρώτου εργατικού κέντρου της Ελλάδας, στο Βόλο του 54ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό και τα φασιστικά τάγματα εφόδου!

Έξω οι φασίστες από το Βόλο! Οι λαϊκοί αγώνες θα φροντίσουν για αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου