Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές κατά των διοδίων! Να σταματήσουν οι διώξεις!




Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
antinazi-magnesia.blogspot.gr  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 13/01/2014
Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές κατά των διοδίων!
Να σταματήσουν οι διώξεις!

Φαίνεται πως οι εταιρίες που λυμαίνονται τους αυτοκινητόδρομους με την είσπραξη των διοδίων δεν έχουν κορέσει την όρεξή τους με τις νέες αναιτιολόγητες αυξήσεις τους ούτε ένιωσαν δικαιωμένες και ασφαλείς με τις νέες συμβάσεις που υπέγραψαν με το Υπουργείο, οι οποίες τους εξασφαλίζουν την κρατική κάλυψη σε περίπτωση απώλειας του κέρδους τους και τη χρηματοδότηση της επανέρναξης των έργων από  κρατικά κονδύλια, αλλά ως τιμωροί-εκδικητές ζητούν τις κεφαλές των αγωνιστών για την κατάργησή τους «επί πίνακι».

Τα έργα στις εθνικές οδούς μπορεί να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει, ως όφειλαν, αλλά  δεκάδες συμπολίτες μας που τις περιόδους 2010-2011 τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τα εξοντωτικά ποσά που απαιτούν στα διόδια οι «εθνικοί εργολάβοι» σύρονται στα δικαστήρια. Το κράτος δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει ασφαλίτες να αναγνωρίζουν πρόσωπα ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους, να σημειώνει κρυφά και με  ρουφιανιά  τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των συγκεντρωμένων πολιτών και, τελικά, να τους φορτώνει με τον μισό ποινικό κώδικα! Και μάλιστα, παρά τις καταθέσεις αστυνομικών και τροχονόμων ότι ούτε ασκήθηκε βία στους υπάλληλους των διοδίων ή στους διερχόμενους οδηγούς, ούτε έγιναν οποιεσδήποτε ζημιές! Ακόμα  και σήμερα, που «ρυθμίστηκε» το θέμα της μη πληρωμής των διοδίων με εξοντωτικά πρόστιμα, οι τροχονόμοι αντί να παρίστανται φανερά κοντά στα διόδια (για να αποτρέπουν την ελεύθερη διάβαση), προτιμούν να κρύβονται για να τσακώνουν τους εγκληματίες που σηκώνουν τη μπάρα και περνούν!

Το  κίνημα των διοδίων αποδυναμώθηκε πλέον εξαιτίας του συνεχούς καταιγισμού των εξοντωτικών μνημονιακών μέτρων που ακολούθησαν. Αποδυναμώθηκε μπροστά στη λαίλαπα των μέτρων με τα οποία καταβαραθρώθηκαν μισθοί και συντάξεις, έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα και βιοτεχνίες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν. Πόσοι και πόσοι δεν οδηγήθηκαν στην απελπισία και στην αυτοκτονία;

Όμως, το κίνημα ενάντια στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης είχε καταφέρει να κινητοποιήσει χιλιάδες  κόσμου, για περισσότερο από ενάμιση  χρόνο, πάνω σ’ ένα κοινό σκοπό. Θέλοντας  να αποτρέψει να μετατραπεί αυτό που συνέβη στους εθνικούς δρόμους σε μια γενικευμένη μάχη εναντίον της, η κυβέρνηση και τα όργανά της  κάνει ό,τι μπορεί για να τσακίσει το φρόνημα αυτών που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να τους φορτώσει με απίστευτες ποινές, τη στιγμή που σκάνε το ένα οικονομικό έγκλημα μετά το άλλο με υπαίτιους μιζαδόρους και μεγαλοφοροφυγάδες ευυπόληπτους επιχειρηματίες και πολιτικούς.
Έξι δίκες πραγματοποιούνται τις επόμενες εβδομάδες στα δικαστήρια της Λάρισας με κατηγορούμενους τουλάχιστον 60 αγωνιστές από το Βόλο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, που κατηγορούνται όχι γιατί πέρασαν τα διόδια χωρίς να πληρώσουν, αλλά γιατί με συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας παρακίνησαν άλλους να το κάνουν. Το κατηγορητήριο που τους αποδίδεται είναι: «Επιβουλή της δημόσιας τάξης», «Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των συγκοινωνιών» και «Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας». Η αλληλεγγύη προς τους κοινωνικούς αγωνιστές που έχουν στοχοποιηθεί και διώκονται είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας!
  • Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι διώξεις και να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης την Τετάρτη 15/1, την Παρασκευή 31/1 και τη Δευτέρα 10/2 στις 9:30 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας.
  • Θεωρούμε πως οι αγώνες των κατηγορουμένων ήταν αγώνες κοινωνικοί και, ως εκ τούτου, δίκαιοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου