Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Να αθωωθούν οι 4 συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη. Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 29/01/2013

Στο τέλος της πορείας της 6ης του Δεκέμβρη στο Βόλο η Αστυνομία υπερέβη τον εαυτό της σε αναίτια αγριότητα. Εξαπέλυσε ένα πρωτοφανές κυνηγητό ομάδων διαδηλωτών στη μισή τουλάχιστον πόλη κάνοντας αφειδώς χρήση χημικών και επιβάλλοντας μια στυγνή τρομοκρατία σε πολίτες που βρίσκονταν πολύ μακριά από τους δρόμους στους οποίους είχε προηγηθεί η πορεία.
Υποτιθέμενη αφορμή - στην ανακοίνωσή της - υπήρξε η πρόκληση που δέχτηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από ομάδες διαδηλωτών, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και επεισόδια. Βεβαίως αυτά έγιναν αντιληπτά μόνο από τους ίδιους τους άνδρες των ΜΑΤ, καθώς κανένα επεισόδιο δεν παρατηρήθηκε στην πόλη. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης που αναστάτωσε και έπνιξε στα χημικά ολόκληρη την πόλη  ήταν οι προσαγωγές  περισσότερων των 50 ατόμων εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις Στην Ασφάλεια- κάνοντας κατάχρηση εξουσίας - αρνήθηκαν σθεναρά να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τους προσαχθέντες  και απαγόρευσαν την παρουσία των δικηγόρων. Οι συλληφθέντες  παραπέμπονται σε δίκη  την Τετάρτη στις 30/1/13 με τις εξής κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και προσπάθεια πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Όσα περισσότερα μνημόνια υπογράφει η κυβέρνηση, τόσο αυξάνονται η τρομοκρατία, η αγριότητα και η καταστολή του κράτους απέναντι σε όσους αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το κράτος αγριεύει γιατί φοβάται. Η βίαιη και αναίτια, κατά κανόνα, κρατική καταστολή (εισβολή στις καταλήψεις  βίλας Αμαλίας, Σκαραμαγκά και Λέλας Καραγιάννη,  η πρόσφατη  επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ και η επίταξη των εργαζομένων) αποβλέπει στο να τρομοκρατηθεί ο κόσμος να μην απεργεί και να μην διαδηλώνει. Όμως αυτό δείχνει και την αμηχανία και την αδυναμία της κυβέρνησης, που φοβάται τη λαϊκή κινητοποίηση και στέλνει μηνύματα. Προσπαθεί να κάμψει το ηθικό μας και να μας οδηγήσει σε άβουλη αποδοχή των μνημονίων. Όμως  δεν μας τρομάζει. Ο κόσμος εξαθλιώνεται και θα εντείνει τις διεκδικήσεις του. Δεν θα δεχτούμε στο Βόλο την καταστολή των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ και τις στημένες δίκες με τις εξοντωτικές ποινές.

Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ συμμετέχει και καλεί τους πολίτες του Βόλου στη συγκέντρωση της Τετάρτης 30/1/13 στις 10 π.μ. στα Δικαστήρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αθώωση των διαδηλωτών και την απομάκρυνση της Αστυνομίας από τις πορείες.


Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου