Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια!


Πλέον όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο βασικές ανάγκες. Το καθημερινό φαγητό, η θέρμανση, η υγεία, η παιδεία, η στέγη λείπουν σήμερα από χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σε αυτή την κατάσταση μας έχει φέρει το μνημόνιο, αυτός ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις και οι τρόικες για λογαριασμό των τραπεζιτών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Αυτό τον πόλεμο αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι μας – εργαζόμενοι και άνεργοι, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, νέοι και γέροι, έλληνες και ξένοι. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι «οικονομικά ισχυροί», έλληνες και ξένοι.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δώσαμε σκληρούς αγώνες για να σταματήσουμε το μνημονιακό σφαγείο: δεκάδες γενικές απεργίες, διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων, πλατείες των «αγανακτισμένων», κινήματα «δεν πληρώνω» κοκ. Οι αγώνες είναι απαραίτητο να συνεχιστούν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική μαζί με όσους την εφαρμόζουν για να «δούμε άσπρη μέρα».

Την ίδια ώρα χρειάζεται να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης που ήδη λειτουργούν στην πόλη μας και σας καλεί να συνεισφέρετε από το υστέρημά σας σε: τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθαριστικά, είδη υγιεινής, ρούχα και παπούτσια, φάρμακα. Τα είδη αυτά η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας θα τα διαθέσει σε δομές που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν με σκοπό να στηρίξουν πραγματικά και σε σταθερή βάση όσους αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. Παράλληλα σας καλούμε να στηρίξετε και απευθείας αυτές τις δομές.

  • «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας» - Φυτόκο Νέας Ιωνίας
  • Κοινωνική Κουζίνα στην πλατεία Πανεπιστημίου - Κοραή 90
  • Κοινωνικό Ιατρείο στο Στέκι Προσφύγων και Μεταναστών – Ιωλκού 33
  • «Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου» - κτ. 9Α Εργ Πολυκατοικίες, πίσω από την εφορία Ν. Ιωνίας
  • Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου – Μεταμορφόσεως 19
  • «Στέκι - Αλληλεγγύη για όλους» - Μαγνησίας 6 & Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία

Για την υποκριτική φιλανθρωπία και τις φασιστικές φιέστες
Την ίδια ώρα οφείλουμε να πούμε ότι οι κινήσεις της «τηλεοπτικής αλληλεγγύης» έχουν γίνει της μόδας και συχνά η υποκρισία περισσεύει! Κανάλια, όπως ο ΣΚΑΪ, που στηρίζουν με λύσσα το μνημόνιο και μεγαλοεταιρίες που πληρώνουν μισθούς πείνας και απολύουν όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα προσωπείο αλληλεγγύης. Δημοτικές αρχές που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, απολύουν κόσμο και αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους το παίζουνε φιλάνθρωποι. Νεοναζί τραμπούκοι που μαχαιρώνουν αθώους ανθρώπους (με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δολοφονία του Σεχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα), χτυπάνε μαζί με τα ΜΑΤ όποιον αντιστέκεται και υπερψηφίζουν μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου μέσα στη Βουλή έχουν το θράσος να μοιράζουν τρόφιμα – βαμμένα με αίμα - για να τους δείξουν τα κανάλια. Η υποκρισία τους περισσεύει! Είμαστε βέβαιοι όμως ότι ο λαός δεν τρωει κουτόχορτο. 
 
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου