Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία Δευτέρα 18/9, 6:30μμ, Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 



Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Δευτέρα 18/9, 6:30μμ, Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Δέκα χρόνια μετά από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τη φασιστική Χρυσή Αυγή και τρία χρόνια μετά από την ιστορική καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ για εγκληματική οργάνωση, η απειλή του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν έχει εξαλειφθεί.

Τρία ακροδεξιά-ρατσιστικά κόμματα βρίσκονται στη Βουλή (Βελόπουλος, ΝΙΚΗ, Σπαρτιάτες). Οι Σπαρτιάτες είναι συνέχεια της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και ελέγχονται από τον καταδικασμένο και φυλακισμένο ναζί Ηλία Κασιδιάρη για να επιστρέψει στο πολιτικό σκηνικό. Πατενταρισμένοι ακροδεξιοί όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέχουν πολύ υψηλές θέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ που εδώ και τέσσερα χρόνια εφαρμόζει την ατζέντα της ακροδεξιάς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και απέναντι στους αγώνες και τα κινήματα.

Αποτελέσματα της κυβερνητικής ρατσιστικής πολιτικής ήταν το έγκλημα στην Πύλο όπου πάνω από 600 άνθρωποι πνίγηκαν με ευθύνη του Λιμενικού, οι δεκάδες απανθρακωμένοι πρόσφυγες στη Δαδιά και αμέτρητα ακόμη περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων, παράνομων συλλήψεων και φυλακίσεων στα σύνορα, εξευτελιστικής συμπεριφοράς και βασανιστηρίων από τις κρατικές αρχές.

Η επίσημη γραμμή κυβέρνησης και των ΜΜΕ - ιδιοκτησίας εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών - για το προσφυγικό/μεταναστευτικό (αλλά και απέναντι στα κινήματα) αναπαράγει και κανονικοποιεί την ακροδεξιά προπαγάνδα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βαφτίζονται «εισβολή» που πρέπει να αποκρουστεί. Τα κινήματα συνιστούν «εσωτερικό εχθρό» που πρέπει να τσακιστεί από την αχαλίνωτη βία της ΕΛΑΣ που είναι γεμάτη με φασίστες, ακροδεξιούς και συνεργάτες της μαφίας και έχει το ελεύθερο να βασανίζει άτομα όπως τον Βασίλειο Μάγγο και να πυροβολεί και να σκοτώνει κατά το δοκούν Ρομά όπως ο Σαμπάνης και ο Φραγκούλης.

Την εικόνα συμπληρώνει ο εθνικιστικός παροξυσμός ενάντια στον «προαιώνιο εχθρό», την Τουρκία, ώστε να δικαιολογηθεί η εξοπλιστική φρενίτιδα και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η κοινωνική πλειοψηφία η πολυδιάσπαση και η αδυναμία της υπάρχουσας Αριστεράς να προσφέρει πραγματική διέξοδο στα πιο φτωχά και καταπιεσμένα στρώματα, ευνοούν την επανεμφάνιση και την ανασυγκρότηση των φασιστών.

Η Χρυσή Αυγή, παρά την καταδίκη της ως εγκληματική οργάνωση, διατηρεί γραφείο-ορμητήριο στη Θεσσαλονίκη, έχει σάιτ και εφημερίδα. Φασιστικές ομάδες όπως η Προπάτρια, ο Ιερός Λόχος, η Πατριωτική Νεολαία Βόλου κ.α. στρατολογούν από τα σχολεία και εκπαιδεύουν νέα τάγματα εφόδου όπως έδειξε η δολοφονική δράση φασιστών στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη πριν δυο χρόνια.

Οι φασιστικές επιθέσεις με θύματα πρόσφυγες, μετανάστες, μέλη κομμάτων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, κινηματικών στεκιών πληθαίνουν. Στον Έβρο ένοπλες παρακρατικές ακροδεξιές ομάδες όπως το «Αινήσιο Δέλτα» λειτουργούν ως κυνηγοί προσφύγων με τις ευλογίες του επίσημου κράτους και σε συνεργασία με την αστυνομία. Οι παρακρατικές ομάδες έχουν άμεση σχέση με την εκκλησία, το κόμμα του Βελόπουλου και με την ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί και προωθεί την ακροδεξιά προπαγάνδα, με σκοπό να κρύψει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας, τσακίζει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί τα πάντα, διαλύει τις δημόσιες υποδομές - όπως έδειξε το έγκλημα στα Τέμπη - και αφήνει ακάλυπτο και εκτεθειμένο το λαό και τη φύση απέναντι σε πυρκαγιές και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Για την κυβέρνηση λεφτά «δεν υπάρχουν» όταν πρόκειται για γιατρούς, νοσοκομεία, σχολεία, πυροσβεστική, δασοπροστασία κοκ. Όμως λεφτά υπάρχουν για την αστυνομία, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για επιδοτήσεις στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, για τους ιδιώτες κλινικάρχες και τους μεγαλοκαπιταλιστές.

Σε αυτές τις συνθήκες στις 18η Σεπτέμβρη τιμάμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και όλα τα θύματα του φασισμού και δυναμώνουμε τον αγώνα για να εξαλειφθεί οριστικά ο φασισμός. Αυτό προϋποθέτει να εξαλειφθούν οι αιτίες και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννάνε και τον θρέφουν.

·         Οι ναζί στη φυλακή – καμία ελάφρυνση των ποινών για τους καταδικασμένους ναζί της Χρυσής Αυγής που δικάζονται σε 2ο βαθμό.  

·         Καμία ανοχή και συγκάλυψη από το κράτος απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου και τις ακροδεξιές παρακρατικές οργανώσεις όπως το «Αινήσιο Δέλτα».

·         Έξω από την αστυνομία και το Λιμενικό οι φασίστες. Να αποδοθούν όλες οι ποινικές ευθύνες στους Λιμενικούς και τους άλλους ένστολους που ευθύνονται για το έγκλημα στην Πύλο και κάθε άλλη παράνομη ενέργεια ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κοινωνικούς αγωνιστές.

·         Λεφτά για την πυροσβεστική, τη δασοπροστσία, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που σέβονται το περιβάλλον, την προστασία της φύσης, τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας όχι για τα εξοπλιστικά, την αστυνομία και την καταστολή.

Antinazi Zone Βόλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου