Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

2ήμερο εκδηλώσεις του antinazizone στο Βόλο: Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Ιουνίου

 


2ήμερο εκδηλώσεων του antinazizone στο Βόλο:

Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Ιουνίου


Στο δρόμο προς το 30ο Camping antinazizone-YRE (Γύθειο 21-30 Ιουλίου, www.campingyre.gr), το antinazizone διοργανώνει στο Βόλο ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 29 και 30 Ιουνίου. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 7:00μμ στο Transistor Cafe & Snack Bar (Ερμού 6),  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ναυάγιο στην Πύλο – η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί».




Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί σουαρέ και λαχειοφόρος αγορά οικονομικής ενίσχυσης, στις 9:00μμ στο Café Society (Τ. Οικονομάκη 70Α).

Το ναυάγιο στην Πύλο ανέδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στους πρόσφυγες. Το αποτέλεσμα της Ευρώπης Φρούριο είναι 27.000 καταγεγραμμένοι νεκροί πρόσφυγες στην Μεσόγειο την τελευταία δεκαετία. Αυτή η απάνθρωπη πολιτική εφαρμόζεται στο όνομα της «ασφάλειας» των ντόπιων. Όμως αυτή η «ασφάλεια» στην πράξη μεταφράζεται σε μια διαρκή επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. 

Η είσοδος τριών ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή, και η επανεκλογή της ΝΔ με ψηλό ποσοστό, θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σκληρές πολιτικές από την πλευρά του κράτους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξημένη την απειλή της φασιστικής βίας.

Αντίστοιχους κινδύνους θα αντιμετωπίσουν τα κινήματα και ειδικά οι πρωτοπόροι αγωνιστές/στριες. Οι πολιτικές της Ευρώπης Φρούριο που πνίγουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο πάνε χέρι-χέρι με τις πολιτικές που καταργούν τα δικαιώματα των ντόπιων και αντιμετωπίζουν με την καταστολή της αστυνομίας κάθε είδους διεκδίκηση.

Το antinazizone σας καλεί να πάρετε μέρος στις δυο εκδηλώσεις και να συμμετέχετε ενεργά στους αγώνες υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και κατά του ρατσισμού, της ακροδεξιάς και του φασισμού.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου