Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες & τους εθνικιστές

31/3/2024 

Ανακοίνωση του Antinazi Zone Βόλου

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή της στον Βόλο μια φασιστική ομάδα με το όνομα «Οργάνωση Εθνικιστών Μαγνησίας». Με συνθήματα σε τοίχους σχολείων, τρικάκια και παρουσία στα social media, η ΟΕΜ προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία.

Αυτή τη στιγμή η ΟΕΜ είναι μια μικρή, φοβισμένη γκρούπα από φασιστάκια, που καθοδηγείται από τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής, που άλλαξαν το όνομά τους τώρα που η ηγεσία της ΧΑ είναι φυλακή. Η ΟΕΜ δεν τολμά να αναπτύξει ανοιχτή-δημόσια δράση. Αν όμως οι φασίστες στρατολογήσουν νεολαία, τότε μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.


Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου και της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη το 2021. Τότε, ομάδες φασιστών, μαθητών και εξωσχολικών, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις με πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια εναντίον μελών αριστερών οργανώσεων που μοίραζαν φυλλάδια έξω από τα σχολεία. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Το καλοκαίρι του 2023, φασίστες Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν δολοφόνησαν τον οπαδό της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στην Αθήνα. Την 1η Νοέμβρη 2023, φασιστικά τάγματα εφόδου επιτέθηκαν και προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς αντιφασίστες/στριες μέσα στο Μετρό στο Μοναστηράκι. Πριν λίγες ημέρες, φασίστες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης ΛΟΑΤΚΙ «Colour Youth» στην Αθήνα. Όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή (2012) εξαπέλυσε τα τάγματα εφόδου τα οποία δολοφόνησαν τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και τον αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα.

Η ιστορία διδάσκει ότι όταν οι φασίστες δυναμώνουν, τότε προσπαθούν να τσακίσουν με τη βία τις διάφορες μειονότητες, τους πολιτικούς αντιπάλους και κυρίως τις οργανώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όταν μια σειρά φασιστικά κόμματα ανέβηκαν στην εξουσία τις δεκαετίες του 1920-1930 στην Ιταλία, τη Γερμανία, κα επέβαλλαν τις πιο στυγνές δικτατορίες. Τσάκισαν όλα τα δικαιώματα του λαού. Διέλυσαν με τη βία όλες τις οργανώσεις του και στη συνέχεια προκάλεσαν εκατομμύρια θύματα στα πεδία των μαχών του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτωσης Εβραίων, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, κομμουνιστών, κοκ. Η χώρα μας έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

Οι φασίστες αυτοπαρουσιάζονται ως αντισυστημικοί αλλά είναι υποκριτές. Ο φασισμός είναι ένα όπλο στα χέρια των καπιταλιστών και του συστήματός τους.

Θέλουν να στρέψουν την προσοχή μακριά από τα πραγματικά προβλήματα. Θέλουν η οργή της νεολαίας και των εργαζομένων να μην στραφεί ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και την άρχουσα τάξη.

Οι φασίστες της ΟΕΜ δεν λένε κουβέντα για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, ούτε για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν λένε κουβέντα για το ποιος ευθύνεται για την ακρίβεια που καλπάζει και τους μισθούς που μας κάνουν τον 2ο φτωχότερο λαό στην ΕΕ, ούτε για τις ιδιωτικοποιήσεις που ήταν η αιτία για το έγκλημα στα Τέμπη. Όσο για τα κέρδη των μεγαλοκαπιταλιστών που μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και η φτώχεια στην κοινωνία, οι φασίστες δεν έχουν τίποτα να πουν. Η ΟΕΜ και κάθε άλλη φασιστική ομάδα δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, ούτε στρέφεται ενάντια σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα προβλήματα. Αντίθετα, οι φασίστες κατασκευάζουν εχθρούς στο πρόσωπο των ξένων, των ΛΟΑΚΤΙ, των Τούρκων, των αριστερών αγωνιστών κοκ.

Απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο που δεν έχει εξαλειφθεί, πρέπει να απαντήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά!

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να δημιουργηθούν αντιφασιστικοί πυρήνες σε σχολεία, πανεπιαστήμια και κάθε χώρο νεολαίας. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, προοδευτικοί εκπαιδευτικοί χρειάζεται να οργανώνουν διαρκώς εκδηλώσεις ενάντια στον φασισμό και να κινητοποιούνται μαζικά όταν αυτό απαιτείται. Παράλληλα, χρειάζεται να παλέψουμε για τα ζητήματα που μας αφορούν όλες και όλους, όπως η διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, οι μισθοί που δεν φτάνουν, η ακρίβεια κοκ. Εν τέλει, η πάλη ενάντια στον φασισμό πρέπει να είναι κοινή με τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Επικοινώνησε μαζί μας για να συμμετέχεις σε αυτόν τον αγώνα!

Βόλος, Απρίλιος 2024

Antinazi Zone Βόλου www.antinazizone.gr - antinazi-magnesia.blogspot.comfb: Antinazi Zone Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου