Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Σάββατο 16 Μαρτίου, 12:00πλ. Αγίου Νικολάου

Ανακοίνωση του Antinazi Zone Βόλου

Μετανάστες, πρόσφυγες, ντόπιοι κοινός αγώνας!

Συγκέντρωση ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 12:00 στην πλ. Αγίου Νικολάου. Τη συγκέντρωση καλούν αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις και Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΠΘ, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Το Antinazi Zone Βόλου στηρίζει και θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.Η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί 

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες έχει ως αποτέλεσμα κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο και τα χερσαία σύνορα στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί, όπως με τον πιο τραγικό τρόπο έδειξε το ναυάγιο της Πύλου όπου πάνω από 600 πρόσφυγες (κυρίως γυναίκες και παιδιά) πνίγηκαν από το Λιμενικό και τη Frontex (14/6/2023).

Τη μετανάστευση και την προσφυγιά τις γεννάνε οι πολιτικές που εφαρμόζουν πρώτα από όλα οι κυβερνήσεις της Δύσης ανάμεσά τους και η ελληνική: πόλεμοι, στρατιωτικές επεμβάσεις, πραξικοπήματα, καταλήστευση πλούτου, διάλυση του περιβάλλοντος. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές είναι που εξωθούν εκατομμύρια ανθρώπους να φύγουν από τις χώρες τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στον «ανεπτυγμένο» κόσμο. Κι όσο αυτή η κατάσταση συνεχίζεται τόσο οι άνθρωποι θα προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη με κάθε κόστος.

Ας δούμε τι γίνεται στην Παλαιστίνη. Από τη μια οι ΗΠΑ, η ΕΕ μαζί και η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζουν έμπρακτα την σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού από το κράτος του Ισραήλ και από την άλλη η κυβέρνηση σχεδιάζει έκτακτα μέτρα για να αποτρέψει Παλαιστίνιους πρόσφυγες να φτάσουν στην Κρήτη.

Ρατσιστική και αντιλαϊκή η κυβέρνηση της ΝΔ

Ο υπουργός «προστασίας» του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο φράχτη του Έβρου δήλωσε ότι «Τα σύνορα του Έβρου είναι ασφαλή και απροσπέλαστα» και προανήγγειλε την πρόσληψη άλλων 150 συνοριοφυλάκων (15/3/2024).

Όμως, ο Έβρος κατακάηκε το καλοκαίρι λόγω της διάλυσης της δασοπροστασίας και της πυροσβεστικής. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η δε προσπάθεια ακροδεξιών και φασιστών να ρίξουν την ευθύνη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες κατέρρευσε ως γελοία προπαγάνδα.

Η ουσία βρίσκεται στο εξής. Σύμφωνα με την κυβέρνηση δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» όταν πρόκειται για τις ανάγκες της κοινωνίας σε πυροσβέστες και δασοφύλακες, σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία, σε δασκάλους και καθηγητές, σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και συστήματα ασφαλείας για το σιδηρόδρομο, σε αποζημιώσεις σε πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους κοκ.

Όταν όμως πρόκειται για τους φράχτες, το Λιμενικό, τα Rafale ή τα F-16, την αστυνομία, την Frontex, την αποστολή της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα κοκ τότε ξαφνικά, ως δια μαγείας, «βρέχει» δισεκατομμύρια ευρώ για ξόδεμα.

Πρόκειται για τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτοί που χτυπάνε τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των ντόπιων εργαζομένων και της νεολαίας είναι οι ίδιοι που εφαρμόζουν ρατσιστικές δολοφονικές πολιτικές ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να «μπαζώσουν» το έγκλημα στα Τέμπη και την Πύλο. Είναι οι ίδιοι που προστατεύουν παιδοβιαστές και μαφιόζους είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει τη χώρα τσιφλίκι δέκα οικογενειών μεγαλοκαπιταλιστών.

Μαζικός αγώνας ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την κυβέρνηση

Αυτές οι κυβερνητικές πολιτικές θρέφουν την ακροδεξιά και το φασισμό. Φασιστικές συμμορίες και τάγματα εφόδου κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Η πρόσφατη επίθεση ενάντια σε κουίρ άτομα στη Θεσσαλονίκη δείχνει που οδηγεί το ρατσιστικό-φασιστικό δηλητήριο. Η απάντηση στην επίθεση ήταν όμως άμεση και αποφασιστική. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε μετά την επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους. Αυτή η απάντηση δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και κάθε άλλη ακροδεξιά-αντιδραστική αντίληψη που προωθεί η ΝΔ, τα συστημικά μίντια και κάθε λογής ακροδεξιό μόρφωμα είναι ένα δηλητήριο για τον ελληνικό λαό. Μόνο με τους κοινούς μας αγώνες, ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να βάλουμε τις βάσεις για να ανατρέψουμε το καπιταλιστικό οικονομικό-πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τις δυστυχίες μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου