Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ούτε στο Διμήνι, ούτε στη Χλόη, ούτε πουθενά!




Χρυσή Αυγή: ο πληρωμένος μπράβος των πλουσίων εναντίον των φτωχών

Κάτω από την ασφυκτική πίεση του αντιφασιστικού κινήματος η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την πανθεσσαλική συγκέντρωση που είχε αναγγείλει με τόπο διεξαγωγής αρχικά το Διμήνι και έπειτα τη Χλόη Βελεστίνου. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος της περιοχής μας! 

Ανεξάρτητα από αυτό όμως πρέπει να πούμε ξανά δυο λόγια για το ποια είναι η Χρυσή Αυγή. 


Μήπως είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των φτωχών αγροτών; Είναι μήπως ένα κόμμα που αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα και σαν συνέπεια το σύστημα την καταδιώκει; Κάθε άλλο! 

Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική – δολοφονική συμμορία που στηρίζει με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πλουσίων. Να μερικά παραδείγματα:
-          Η Χρυσή Αυγή στήριξε μέσα στη Βουλή το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Με τις ψήφους των χρυσαυγιτών βουλευτών δεν έγινε έρευνα για το σκάνδαλο αυτό και σήμερα η φτωχή αγροτιά είναι δεμένη χειροπόδαρα από την Τράπεζα Πειραιώς.
-          Οι βουλευτές της ΧΑ ζητάνε με κάθε ευκαιρία φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές κατακλέβουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα μέσα από τη φοροληστεία.
-          Επιπλέον, η ΧΑ ζητάει φοροαπαλλαγές και για το μεγάλο κεφάλαιο που έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό.«… Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να επαναπατριστούν στην Ελλάδα, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρο καθεστώς φοροελαφρύνσεων και υποχρεώσεων. Νέα συμφωνία μεταξύ μιας σοβαρής Ελλάδος και των επιχειρηματιών της εντός και εκτός Ελλάδος.» (Μιχαλολιάκος, 14/9/2015, bankingnews.gr)
-          Ενώ, δια στόματος Μιχαλολιάκου η ΧΑ έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ των θυσιών και της λιτότητας με στόχο την παραμονή της χώρας  στο ευρώ. Συγκεκριμένα ο Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους» (22/6/2015 και πάλι στο bankingnews.gr). Η ΧΑ ποτέ δεν αγωνίστηκε για τα συμφέροντα του λαού. Ποτέ δεν κάλεσε τους εργαζόμενους να κατεβούν σε απεργίες, σε πορείες, σε διαδηλώσεις. Ποτέ δεν διεκδίκησε ψηλότερα μεροκάματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, φιλολαϊκά μέτρα, κοκ. 

Αντίθετα, η ΧΑ, χτυπά με δολοφονική βία όσους αγωνίζονται. Το Σεπτέμβρη του 2013 τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα με στόχο να διαλύσουν το σωματείο των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Λίγες μέρες αργότερα σκότωσαν εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, γιο εργάτη, μουσικό και αγωνιστή. 

Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι άτομα του υποκόσμου και του κοινού ποινικού δικαίου. Πρεζέμποροι, μπράβοι νυχτερινών κέντρων, πληρωμένοι τραμπούκοι μαφιόζων και μεγαλοκαπιταλιστών. Ένα μικρό παράδειγμα. Σε καταγεγραμμένη από την ΕΥΠ συνομιλία ακούγεται ο Κατσώνης (κατηγορούμενος για τους 2 τόνους ηρωίνης του πλοίου Noor1) να συζητά με τον Τ. Μιχαλόλια (αδερφό του Μιχαλολιάκου) και να αναφέρονται στον Ν. Κούζηλο (πρώην βουλευτή της ΧΑ) σαν άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης…(σχετικά δημοσιεύματα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64201921). 

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα άλλο από μια ναζιστική οργάνωση. Σαν τέτοια αποτελεί το πιστό σκυλί του συστήματος και της μεγαλοαστικής τάξης. Χτυπάει, δέρνει και δολοφονεί ανθρώπους που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Η θέση του κάθε Λαγού, Ηλιόπουλου, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου είναι στη φυλακή. Η θέση των σάπιων ιδεών του φασισμού είναι στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας. 

Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ξεριζώσουμε το φασισμό.  Να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, χωρίς καπιταλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου