Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στη ΜαγνησίαΒόλος, 21/11/2015


Η ματαίωση της προσυνεδριακής πανθεσσαλικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής, με ομιλητές τους Λαγό και Ηλιόπουλο, αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Είναι πλέον σαφές ότι αυτή η ναζιστική εγκληματική συμμορία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις, στη Μαγνησία, όχι μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά ούτε καν σε ιδιωτικούς, παρότι έχει την πλήρη κάλυψη της δημοτικής αρχής του Βόλου, εκτός και αν το κάνει κρυφά σε κανένα βουνό…Ο μύθος του πανίσχυρου και αήττητου δέχεται ένα πολύ σοβαρό πλήγμα και αποδεικνύεται ότι οι φασίστες μπορούν να υπάρξουν μόνο με την πλήρη στήριξη των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Η αγωνιώδης προσπάθεια των φασιστών να φτιάξουν οργανωμένες, φασιστικές δυνάμεις κρούσης δέχεται ακόμη ένα πλήγμα. 


Αυτή η νίκη είναι αποτέλεσμα, πρώτα από όλα, της μαζικής αντιφασιστικής αντίδρασης που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή που η ΧΑ εξήγγειλε τη συγκέντρωση. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που βγήκαν δυναμικά στο δρόμο στη Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη και στο Πολυτεχνείο, , οι κινηματικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, κατέστησαν σαφές ότι η ΧΑ δεν μπορεί να έχει καμία θέση στην πόλη και το Νομό μας. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ξεκάθαρο: όταν το κίνημα συσπειρώνεται, όταν ασκεί ασφυκτική και δημόσια πίεση, όταν κινητοποιείται και είναι αποφασισμένο να τους αντιμετωπίσει και στο δρόμο, τότε οι φασίστες τρέχουν σαν Λαγοί

Όσο για τον δήμαρχο του Βόλου κ. Μπέο, είναι σαφές ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο εδώ και πολύ καιρό. Στηρίχτηκε και από τη ΧΑ για να γίνει δήμαρχος και σαν αντάλλαγμα βάζει πλάτες στους φασίστες από το πρώτο λεπτό της θητείας του. Άλλοτε αρνούμενος να περάσει ψήφισμα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταδίκης του φασισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο, άλλοτε ονομάζοντας τους μαχαιροβγάλτες «νόμιμο κόμμα» και άλλοτε παραχωρώντας δημοτικούς χώρους στους υπόδικους τραμπούκους.
 
Ίσως ακόμη πιο προκλητική είναι η στάση του δημάρχου Βελεστίνου κ. Νασίκα ο οποίος είχε το απύθμενο θράσος να καλέσει, πρόσφατα, τον φασίστα Ηλιόπουλο να απονέμει μετάλλια σε μαθητές για αγώνα δρόμου προς τιμήν του Ρήγα Φεραίου, πλασάροντας και νομιμοποιώντας έτσι το φασισμό στη μαθητική νεολαία. Θα τρίζουν τα κόκαλα του συγγραφέα του Θούριου και οραματιστή της πανανθρώπινης ελευθερίας…  

Όσο για τα κλαψουρίσματα της ΧΑ περί παρακράτους (!) των «αναρχικών – τρομοκρατών», το οποίο μαζί με την αστυνομία περιορίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες της ΧΑ και επιβάλλει μάλιστα Χούντα (!) επειδή δήθεν η ΧΑ αντιπαλεύει το μνημονιακό καθεστώς έχουμε να απαντήσουμε τα εξής. Παρακράτος και πιστό στήριγμα του συστήματος σε αυτή τη χώρα ήταν και παραμένουν οι φασίστες. Οι απόγονοι των δωσίλογων, των μαυραγοριτών και των ταγμάτων ασφαλείας. Οι υμνητές της ναζιστικής κατοχής, του Χίτλερ και του Μουσολίνι και οι υποστηρικτές της Χούντας του 67. Οι ρουφιάνοι της ΕΥΠ (βλέπε Μιχαλολιάκος),οι τακτικοί συνεργάτες της βίας των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ ενάντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις, οι μπράβοι των τραπεζιτών και των εφοπλιστών που δέρνουν συνδικαλιστές και δολοφονούν εργάτες, οι τραμπούκοι του κεφαλαίου. Δηλαδή οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Απέναντί σας δεν θα πάψουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε. 

Εν κατακλείδι. Κερδήθηκε μια σημαντική μάχη, όμως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί. Ο φασισμός είναι γέννημα της κρίσης του καπιταλισμού η οποία συνεχίζεται και βαθαίνει, προκαλώντας κοινωνικά ερείπια. Ο φασισμός τρέφεται και δυναμώνει από τα κατεστραμμένα στρώματα της κοινωνίας, λόγω της ανεργίας της ανέχειας και της απελπισίας, και επιπλέον συντηρείται και στηρίζεται υλικά από τμήματα της άρχουσας τάξης και το βαθύ κράτος. Ο φασισμός αποτελεί την απαραίτητη εφεδρεία που κρατάει η άρχουσα τάξη για να αντιμετωπίσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα σε περίπτωση που απειληθεί το ίδιο το σύστημα. Για αυτούς τους λόγους χρειάζεται μαζική αντιφασιστική οργάνωση και δράση σε κάθε κοινωνικό χώρο (σχολείο, πανεπιστήμιο, δουλειά, γειτονιά). Παράλληλα απαιτείται οργάνωση και αγώνας απέναντι και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία με την πολιτική της υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, προκαλεί γενικευμένη κοινωνική καταστροφή και δημιουργεί τις συνθήκες γέννησης και ενίσχυσης του φασισμού.  

Ούτε στο Βόλο, ούτε στο Διμήνι, ούτε στη Χλόη…ούτε πουθενά! 

Να τσακίσουμε το φασισμό, του συστήματος γιο και φρουρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου