Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Για το β` γύρο των δημοτικών εκλογών στο Βόλο και τις ευρωεκλογές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 22/05/2014
Για το β` γύρο των δημοτικών εκλογών στο Βόλο και τις ευρωεκλογές
 Ψηφίζουμε όχι μόνο με τα χέρια στην κάλπη αλλά και με τα πόδια στο δρόμο!
Ανατρεπτικοί αντιφασιστικοί αντισυστημικοί αγώνες την επόμενη μέρα των εκλογών η λύση στην αντιδημοκρατική κατρακύλα!


Οι εκλογές στις 18/5 ανέδειξαν στον Βόλο ένα μεγάλο κίνδυνο. Από τη μία η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε ποσοστό 8,8% στις περιφερειακές εκλογές στη Μαγνησία και από την άλλη ο υπόδικος ποδοσφαιρικός παράγοντας Αχ. Μπέος περνά στο δεύτερο γύρο. Τα δυο φαινόμενα δείχνουν ότι η μνημνονιακή επέλαση τροφοδοτεί αντιδραστικές πολικές αντιλήψεις στο πλάι του συστήματος. Αυτές οι αντιλήψεις στήνουν αναχώματα στον αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στο σύστημα. Οι αντιδραστικές αντιλήψεις διεκδικούν να παίξουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, πάντα στο πλαίσιο της μνημονιακής, ευρωενωσιακής αντεργατικής επίθεσης, των επιθετικών προθέσεων των καλλικρατικών δήμων, και του ξεσαλώματος των πιο ακραίων επιχειρηματικών συμφερόντων που στο έδαφος της φτώχειας και την ανεργίας βλέπουν ειδικές οικονομικές ζώνες εκμετάλλευσης που προσομοιάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι γνωστό ότι στην παράταξη του Α. Μπέου συμμετέχουν δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου που βρίσκεται πίσω από την κυβέρνηση και τα κόμματά της όπως επίσης συμμετέχουν και φιλοφασιστικά, φιλοναζιστικά και φιλοεθνικιστικά στοιχεία (παρότι δεν βγαίνουν ανοιχτά με αυτή την ταυτότητα).
Δεν είναι τυχαίο ότι η νεοναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν κατέβασε δικό της ψηφοδέλτιο για το Δήμο Βόλου.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα γενικά δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το φασισμό, τον ναζισμό, τον εθνικισμό και τον κάθε λογής χοντροκομμένο λαϊκισμό γιατί όλα αυτά έχουν ένα και μόνο στόχο, την υπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η ανεργία, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζονται με 20ευρα για εκδουλεύσεις, μπραβιλίκια και φασιστικά τάγματα εφόδου που πάντα υπηρετούν τα αφεντικά.

Μόνο μέσα από τους συλλογικούς αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε μια ανθρώπινη ζωή με δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, υγεία και παιδεία για όλο το λαό. Σε όλους αυτούς τους αγώνες μας, να ξέρουμε πως οι φασίστες θα είναι απέναντί μας. Το αληθινό τους πρόσωπο δεν το έχουμε δει ακόμα – και είναι πολύ χειρότερο απ’ ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα.
Μπορεί, ο δεύτερος γύρος των εκλογών να απέχει από να είναι η μαχητική δημοκρατική ανατρεπτική διαδικασία του λαού που θα δώσει οριστικό χτύπημα σε αυτά τα φαινόμενα και θα ανοίξει έναν άλλο δρόμο για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και χωρίς φασισμό.
Όμως είναι σαφές ότι η μη ψήφιση και η καταδικαστική εκλογική ήττα του Μπέου είναι απλά το αυτονόητο καθήκον για όποιον πολίτη του Βόλου δεν συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες με το μνημονιακό και μεγαλο-επιχειρηματικό κατεστημένο που λυμαίνεται τον τόπο και μαυρίζει την καθημερινότητά μας.
Την ίδια ώρα λέμε: καμία ψήφος στην νεοναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές. Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή στηρίζει τη δολοφονική της δράση που ξεκίνησε ενάντια στους μετανάστες αλλά στόχο έχει το ίδιο το ελληνικό εργατικό κίνημα. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τις δεκάδες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες, σε έλληνες εργάτες, σε συνδικαλιστές και σε στελέχη της Αριστεράς. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τις δολοφονίες του Σεχζατ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα από τα μαχαίρια των χρυσαυγιτών. 
Από εκεί και πέρα η αντιφασιστική κίνηση θα συμβάλει στην μόνη ουσιαστική και κρίσιμη κατεύθυνση που μπορεί να εγγυηθεί την ανατροπή αυτής της κατάστασης στην πόλη, δηλαδή το δυνάμωμα τους εργατικού αντιφασιστικού κινήματος, την εξάπλωσή του σε όλους τους χώρους, την μαχητική ενωτική αντισυστημική δράση στις γειτονιές, στα σχολεία και στους εργασιακούς χώρους, ανεξαρτήτως δημάρχου ή οποιουδήποτε διαχειριστή αυτής της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου