Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κάποια αναγκαία συμπεράσματα από την υπόθεση Μπαλτάκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 12/04/2014


Κάποια αναγκαία συμπεράσματα από την υπόθεση Μπαλτάκου


Η υπόθεση Μπαλτάκου ανέδειξε και επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, μια σειρά από ζητήματα που το αντιφασιστικό κίνημα και η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας έχουν θέσει εδώ και καιρό. Η παραίτηση του Μπαλτάκου από τη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και το «προχώρημα» της επικαιρότητας δεν πρέπει να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα έχει κλείσει.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της φιλικής συζήτησης Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, ίσως είναι πιο εύκολο το να βγούνε κάποια συμπεράσματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν.


Χρυσή Αυγή: συνεργάτης και όχι τιμωρός του συστήματος

Το βίντεο που ο Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα δείχνει ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε και είναι ο φόβος και ο τρόμος του κατεστημένου και της κυβέρνησης μέσα στη Βουλή (όπως η ίδια προσπαθεί να παραμυθιάζει τον κόσμο) και το αντισυστημικό προσωπείο και η μάσκα του τιμωρού που φόρεσαν οι ναζιστές αποδείχτηκε μια στημένη απάτη. Απόδειξη: ο αρχιναζιστής Κασιδιάρης (με τη σβάστικα ζωγραφισμένη στο χέρι και με δεκάδες φωτογραφίες με όπλα) έχει τη δυνατότητα να πάει στο γραφείο του γραμματέα της κυβέρνησης για φιλική κουβεντούλα. Τόσο πολύ τον έτρεμε η κυβέρνηση...

Δολοφόνοι παρακρατικοί, όχι θύματα «σκευωρίας»

Το βίντεο δεν αποδεικνύει καμία απολύτως αθωότητα για τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Τα όσα λεει ο Μπαλτάκος καθόλου δεν ακυρώνουν ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον νέο μετανάστη από το Πακιστάν Σεχτζάτ Λουκμάν (όπως και άλλους μετανάστες) ούτε ότι έχει συγκροτήσει «τάγματα εφόδου» με τα οποία μάλιστα επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο ενάντια σε εργάτες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, ούτε ότι εκπαιδεύει αυτά τα τάγματα εφόδου στη χρήση όπλων. Όποιος έχει μάτια να δει αντιλαμβάνεται ότι η Χρυσή Αυγή ήταν και συνεχίζει να είναι μια ναζιστική οργάνωση που στόχο έχει το να τσακίσει με βίαιο τρόπο το μαζικό κίνημα.

Η υποκρισία της κυβέρνησης και της ΕΕ

Όπως είχαμε γράψει και αμέσως μετά τις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά) το κράτος και η κυβέρνηση δεν θέλουν να τσακίσουν πραγματικά τους ναζιστές, θέλουν απλά να τραβήξουν λίγο τα λουριά. Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται στο βίντεο να μιλά σε κάποιον φίλο και συνεργάτη του, σε μια πτέρυγα του ίδιου συστήματος. Άλλωστε, ακόμη και σήμερα πολλά από τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθερα παρά τις δεκάδες δημοσιευμένες φωτογραφίες τους με όπλα και τάγματα εφόδου εν ώρα ασκήσεων.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια, γνώριζαν πολύ καλά την εγκληματική και δολοφονική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αλλά συνειδητά έκαναν τα στραβά μάτια. Το αντιφασιστικό κίνημα και οι οργανώσεις του καταγγέλλουν, με τεκμηριωμένα στοιχεία, τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής εδώ και είκοσι χρόνια. Οι διώξεις όμως ήρθανε μόνο μετά τη δολοφονία του πρώτου Έλληνα, του αγωνιστή μουσικού Παύλου Φύσσα, μετά τη διεθνή κατακραυγή και το αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε στους δρόμους και για έναν επιπλέον λόγο, τα εκλογικά ποσοστά. Ο Μπαλτάκος παραδέχεται ότι αν η ΝΔ ήταν μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ καμία δίωξη δεν θα είχε γίνει.Πρόκειται για γελοία υποκρισία ο ισχυρισμός Σαμαρά ότι δήθεν ο Μπαλτάκος «αυτονομήθηκε» και κινήθηκε μόνος του. Ο Μπαλτάκος δεν ήταν κανένας τυχαίος, αλλά το δεξί χέρι του Σαμαρά, με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχέσεις για δεκαετίες και με πολύ μεγάλη εξουσία στην κυβέρνηση.

Η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όπως και το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας και της ΕΕ χρησιμοποιούν χωρίς κανένα πρόβλημα ακροδεξιούς, εθνικιστές και καθαρούς φασίστες για να κάνουν τη δουλειά τους όποτε το θεωρούν αναγκαίο. Αρκεί να δούμε τι είναι ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Κρανυδιώτης, ο Λαζαρίδης, ο Καρατζαφέρης χθες κοκ. Αρκεί να κοιτάξουμε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στην είσοδο των ναζιστών στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Κρατικός αυταρχισμός και λιτότητα

Οι «κύριοι δημοκράτες» καταργούν καθημερινά συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες. Το κοινοβούλιο ουσιαστικά δεν λειτουργεί και η κυβέρνηση κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι απεργίες βγαίνουν παράνομες, απεργοί διώκονται με ποινές φυλάκισης (βλέπε Χαλυβουργία) και συνδικαλιστές συλλαμβάνονται για «παράνομες» διαδηλώσεις. Όλο και πιο συχνά (όταν έρχεται κάποιος Γερμανός αξιωματούχος) απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας για λόγους «ασφάλειας». Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ) συνεργάζονται επιχειρησιακά με τους ναζιστές ενώ χτυπάνε λυσσασμένα και εκτός κάθε νομιμότητας τις εργατικές – κοινωνικές κινητοποιήσεις. Μέσα στην αστυνομία, το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες υπάρχουν ακροδεξιοί – χουντικοί – ναζιστικοί θύλακες. Μέσα σε φυλακές πραγματοποιούνται βασανιστήρια ενώ χτίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες . Τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται και χτίζεται καθημερινά ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης».

Αντιφασισμός και αγώνας ενάντια στις πολιτικές της άρχουσας τάξης

Ο επίσημος κρατικός αυταρχισμός και η «συμπληρωματική» του παρακρατική – φασιστική βία αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο η άρχουσα τάξη (τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοεργολάβοι δανειστές κοκ) προσπαθεί να επιβάλλει στην κοινωνία την οικονομική της πολιτική, δηλαδή τη φτωχοποίηση του λαού και την παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο. Για αυτό ο αγώνας ενάντια στη μνημονιακή λιτότητα σημαίνει ταυτόχρονα πάλη ενάντια στο φασισμό και αντίστροφα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούν και να παλέψουν τόσο ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή όσο και ενάντια στη σημερινή δικομματική κυβέρνηση και το σύστημα το οποίο υπηρετεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου