Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 04/11/2013

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η Χρυσή Αυγή στο Νέο Ηράκλειο είναι μια πράξη ξένη και εχθρική προς το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα. Όποιος και αν βρίσκεται πίσω από την επίθεση, είτε πρόκειται για μια πράξη ατομικής τρομοκρατίας είτε για προβοκάτσια του παρακράτους, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δημιουργείται ένα κλίμα που επιτρέπει στη Χρυσή Αυγή και την κυβέρνηση να μπουν στην αντεπίθεση.

Απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να το παίξει «θύμα» απαντάμε: η δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο δεν αναιρεί το ναζιστικό και δολοφονικό χαρακτήρα της ΧΑ. Η ΧΑ ήταν και παραμένει μια εθνικοσοσιαλιστική – ναζιστική – εθνικιστική οργάνωση που έχει στο στόχαστρο κάθε είδους μειονότητα (μετανάστες, ομοφυλόφιλους, Ρομά κοκ) και κυρίως το ίδιο το μαχόμενο εργατικό κίνημα.
Για αυτό η ΧΑ ήταν και συνεχίζει να είναι υπηρέτης του κεφαλαίου και του συστήματος που καταδικάζει εργαζόμενους και λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία.
Απέναντι στην κυβέρνηση και όλα τα παπαγαλάκια που προσπαθούν να χρεώσουν στις πλάτες του κινήματος την δολοφονική επίθεση απαντάμε: το κίνημα αντιπαλεύει το φασισμό και τις μνημονιακές πολιτικές σας στο φως της μέρας, με μοναδικά «όπλα» τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τους κοινωνικούς αγώνες.
Όσο και να επιδιώκουν να συσκοτίσουν την εικόνα, αδιάψευστό γεγονός παραμένει το ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα έχει όνομα και ταυτότητα, λέγεται Ρουπακιάς και είναι Χρυσαυγίτης. Ενώ ούτε οι δράστες της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο ούτε οι εμπρηστές της Μαρφίν (επίσης χρεώνεται αυθαίρετα στο κίνημα) έχει αποκαλυφθεί το ποιοι ήταν! Φυσικά αυτό το γεγονός εξυπηρετεί μόνο το κατεστημένο και τη ΧΑ που μόνο έτσι μπορούν ανενόχλητα να χρεώνουν τα γεγονότα αυτά στο κίνημα και την Αριστερά χωρίς βέβαια την παραμικρή απόδειξη.
 Στους οπαδούς της θεωρίας των δυο άκρων που τώρα απαιτούν να πάψει η αμφισβήτηση του Μνημονίου στο όνομα της «σταθερότητας», της «ηρεμίας» και της «ομόνοιας» απαντάμε: δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κοινωνική αδικία για το δικαίωμα στη ζωή και για μια καλύτερη ζωή!
Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα, ενάντια στην ισοπέδωση εισοδημάτων και δικαιωμάτων, ενάντια στη φασιστική βία και σε κάθε λογής ναζιστικής συμμορία, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων, ο αγώνας για δουλειά, παιδεία, υγεία, καθαρό περιβάλλον και ενάντια σε κάθε καταπίεση και εκμετάλλευση θα συνεχιστεί!
Ο φόβος δεν θα περάσει! Το μαζικό κίνημα θα νικήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου