Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Θεατρική Παράσταση από την ομάδα “κλοσάρ”

Θεατρική Παράσταση από την ομάδα “κλοσάρ” της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου  του Π.Θ.

Η Σχολή Επιστημών του Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ανεβάσει το σατιρικό έργο: “ΤHIS IS GREECE στο λάκκο των λεόντων”, της Γεωργίας Συμεωνίδου, στο θέατρο της παλιάς ηλεκτρικής (Κουταρέλια- & Ρήγα Φεραίου), στο Βόλο, στις 4,5 και 6 Ιουνίου 2013. Καταστηματάρχες έρχονται αντιμέτωποι με τον «Ξαφνικό θάνατο η Κούλα ψάχνει να βρει το εξηνταεννιά∙ ενώ ο «Ξένιος Ζευς» αρχίζει να εκδηλώνει τη ‘φιλόξενη’ διάθεσή του, αστυνομικοί παθαίνουν μια κρίση εξομολογητικής διάθεσης και ονειρεύονται η Νίκη χάνεται στον «Λαβύρινθο» προσπαθώντας να κανονίσει μια κηδεία ο Τρύφωνας παίρνει πτυχίο και επιθυμεί να ξαναγίνει Φώνης∙ η Ρόζα Λούξεμπουργκ και η κουφή μπλέκουν στο δαίδαλο της γραφειοκρατίας για να απογραφούν, ενώ η Άννα αναρωτιέται αν είναι τελικά καλή στο σεξ.
Στιγμές, συναισθήματα και περιπέτειες καθημερινών ανθρώπων. Ζωές που ανατρέπονται, με την κρίση να έχει αφήνει πάνω τους το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στην Ελλάδα που βιώνει τους κραδασμούς της ύφεσης και ασφυκτιά στα χέρια του Μηχανισμού Διάσωσης. Το This is Greece στο λάκκο των λεόντων αλιεύει από το βυθό της σύγχρονης πραγματικότητας το σπαρακτικό, το τραγελαφικό, το οργισμένο, το χιουμοριστικό. Οι ήρωες και οι ηρωίδες του, ακροβατώντας ανάμεσα στο δραματικό και στη μαύρη κωμωδία, θα απογοητευτούν, θα οργιστούν, θα επαναστατήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Θα μπορέσουν άραγε να βρουν το δρόμο τους;


Η παράσταση έχει έντονο αντιμνημονιακό και αντιφασιστικό χαρακτήρα ενώ αντί εισιτηρίου η ομάδα κλοσάρ καλεί τον κόσμο να συνεισφέρει σε τρόφιμα που θα δοθούν σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της περιοχής μας. 

Προωθείστε αυτό το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς σας! Η τέχνη ήταν πάντα  ένα από τα πιο ισχυρά όπλα αντίστασης!

facebook event: https://www.facebook.com/events/315472125253154/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου