Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ανοιχτό κάλεσμα για πανθεσσαλικό συντονισμό αντιφασιστικών κινήσεων/ επιτροπών/ πρωτοβουλιών

Η είσοδος της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των φαινομένων φασιστικής – ρατσιστικής βίας. Τα σύγχρονα «τάγματα εφόδου» που συγκροτεί η Χρυσή Αυγή εξαπολύουν καθημερινά βίαιες και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες εργάτες και πρόσφυγες, ενάντια σε όσους δεν ανταποκρίνονται στα φασιστικά της πρότυπα αλλά και ενάντια σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται.


Η φασιστική απειλή δεν αφορά μόνο τους «ξένους». Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και το όλο το λαό που αντιστέκεται στην βαρβαρότητα της κρίσης του συστήματος και τις κυβερνητικές πολιτικές. Ο φασισμός παίζει το ρόλο του μαντρόσκυλου του συστήματος των τραπεζιτών και της ίδιας της τρικομματικής κυβέρνησης. Προετοιμάζεται ενεργά για να παίξει το ρόλο της παρακρατικής δύναμης κρούσης που θα συνδράμει (και το κάνει ήδη) στην καταστολή των κοινωνικών, λαϊκών και εργατικών αγώνων ειδικά στο βαθμό που αυτοί θα απειλήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Για αυτό αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί να γίνει με τους εκπροσώπους της κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό ή κεντρικό επίπεδο.

Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές πανελλαδικά έχουν συγκροτηθεί πλατιές αντιφασιστικές κινήσεις/ επιτροπές/ πρωτοβουλίες που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στη φασιστική απειλή. Αυτό ισχύει και για τη Θεσσαλία όπου έχουν συγκροτηθεί αντίστοιχες αντιφασιστικές κινήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και πολύ σημαντικές και μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με κορυφαίο, ίσως, παράδειγμα την Τσαριτσάνη της Λάρισας όπου οι κάτοικοι έδωσαν μια αποστομωτική απάντηση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή τον Μάρτη.

Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση του αντιφασιστικού κινήματος και τον συντονισμό σε επίπεδο Θεσσαλίας απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε  αντιφασιστικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες αλλά και σε κάθε δημοκράτη και δημοκράτισσα που θέλει να αντιπαλέψει το φασισμό, για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης παν-θεσσαλικού Αντιφασιστικού Συντονισμού στα πλαίσια του 7ου Αντιρατσιστικού – Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Βόλου, την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό τη προετοιμασία της συνάντησης του Βόλου καλούμε σε μια προπαρασκευαστική συντονιστική συνάντηση το Σάββατο 1η Ιουνίου στη Λάρισα, στο Στέκι paratod@s (Φαρμακίδου 4) στις 7μμ.
Το κάλεσμα υπογράφουν:
  • Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
  • Συνέλευση για το 7ο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό φεστιβάλ Βόλου
  • Μέτωπο Ενάντια στο Φασισμό (Λάρισα)
  • Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας
  • Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας
  • Στέκι “Rosso Nero” - Τρίκαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου