Τρίτη 2 Μαΐου 2017

4o art against fascism – Σάββατο 13 Μαΐου, 8:00μμΑρχιτεκτονική Οργάνωση κι αγώνας σε κάθε γειτονιά!

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας σας καλεί στο 4οartagainstfascism, ένα φεστιβάλ καλλιτεχνικής έκφρασης αλλά και ένα κάλεσμα για  πάλη ενάντια στο φασισμό και ενάντια στο σύστημα που τον γεννά. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δυο χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της, συνεχίζει να απειλεί και να επιτίθεται με τάγματα εφόδου. Ταυτόχρονα η ακροδεξιά κερδίζει εκλογική δύναμη σε πολλές χώρες, στηριγμένη στα κοινωνικά αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός και στην απουσία μιας πραγματικά αντι-συστημικής, δηλαδή αντικαπιταλιστικής, εναλλακτικής. Παράλληλα, συνεχίζεται ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και εκατομμύρια πρόσφυγες. 


Από την άλλη πλευρά, σε πολλές χώρες ξεσπάνε μαζικοί αγώνες και κινήματα. Στις ΗΠΑ πάνω από 4εκ άνθρωποι συμμετείχαν στις 21 Γενάρη στις «πορείες των γυναικών» ενάντια στο σεξισμό του Τράμπ. Στη Βαρκελώνη 300,000 άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ των προσφύγων στις 18 Φλεβάρη. Σε πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης οι νέοι και οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων. Στη Βρετανία 250,000 άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στη δημόσια υγεία στις 4 Μάρτη ενώ εργατικές απεργίες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία κα. Στις 8 Μάρτη, εκατομμύρια γυναίκες διαδήλωσαν για τα δικαιώματά τους σε όλο τον κόσμο. Η ελπίδα βρίσκεται σε αυτούς τους αγώνες!

Σε αυτό το πλαίσιο το 4οartagainstfascismείναι ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ αλλά και ένα κάλεσμα για δράση!

Παλεύουμε:

-          Ενάντια στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Για την παραδειγματική της καταδίκη.
-          Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων για τον πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών.
-          Ενάντια στο σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση.
-          Ενάντια στον καπιταλισμό, ένα σύστημα που γεννά μόνο φτώχεια και δυστυχία.

Θα παίξουν οι: SmokinBlues, Voloderno, ScreamforBullets, LawBreakers, Vama, Βλάσφημος - Lose - Ardor – Rigo  Μέλη των Μουσικών Συνόλων με τη Μαρία Θωΐδου

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
antinazi-magnesia.blogspot.gr - antifa.magnisias@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου