Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος, 11/12/2015

Δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει!


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπέου ότι θα οργανώσει πολιτοφυλακή για να περιφρουρήσει την πόλη, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας δηλώνει:


Ο δήμαρχος δεν διέψευσε τις προσδοκίες μας: είναι ακριβώς τόσο χυδαίος τραμπούκος και φασίστας όσο τον περιμέναμε. Μόλις ανέλαβε την εξουσία εκτόξευσε (με λεξιλόγιο νύχτας) κατά πάντων κατηγορίες (αλήτες, κοπρίτες, διεφθαρμένοι κλπ), μιμούμενους τους χουντικούς (που θέλησαν να «σώσουν» την Ελλάδα από τη «φαυλοκρατία»). Με τις ευλογίες αργυρώνητων ΜΜΕ (εφημερίδες, ραδιόφωνα) και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις χαμηλές αντιστάσεις μιας κατακερματισμένης κοινωνίας, που παραδέρνει μέσα στη χρόνια οικονομική κρίση, κατορθώνει, με άρτον, θεάματα και έργα βιτρίνας, να πλασάρεται στην τοπική κοινωνία ως «μάγκας» πανίσχυρος και να παίζει χωρίς αντίπαλο.

Είναι πρωτοφανές, και ελπίζουμε να μην ξαναϋπάρξει, άτομο  στο δημαρχιακό θώκο με τέτοια υποκουλτούρα και έλλειψη, έστω και στοιχειώδους, δημοκρατικού ιδεώδους. Μόνο αηδία και οργή προκαλούν οι χυδαίες ατάκες, του ίδιου και των ανθρωπάριων που τον περιβάλλουν, ενώ είναι απερίγραπτα θλιβερό το θέαμα (και ακρόαμα, κυρίως) κάθε δημοτικού συμβουλίου. Είναι απίστευτος ο φασιστικός τρόπος αντιμετώπισης κάθε αντίλογου από ένα άτομο που το βαρύνει ο μισός Ποινικός Κώδικας.

Περισσότερο βέβαια ενδιαφέρον έχει, πέρα από την άποψή του περί πόλης–επιχείρησης, των εκχωρήσεων έργων βιτρίνας σε εργολάβους κλπ, η αγαστή  σχέση του με τη Χρυσή Αυγή και η αμέριστη προθυμία του να στηρίξει κάθε της εκδήλωση.
Ο δήμαρχος μπορεί να αισθάνεται πολύ άνετα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεμπερδεύει με τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας λεκτικά διαμάντια, όπως «κοπρίτες», «λαμόγια», «άπλυτοι», «τσογλάνια» και σεξιστικούς χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά αισθάνεται την «παντοδυναμία» του να πλήττεται σοβαρά.

Πλήττεται από το μεγάλο αγώνα της κίνησης των πολιτών για το νερό, εξευτελίστηκε σε πανελλαδικό επίπεδο για την κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων, ενώ του κακοφάνηκε πολύ που, από την αντίδραση του μαχητικού αντιφασισμού, οι φίλοι του χρυσαυγίτες ούτε γραφεία έχουν στην πόλη μας, ούτε μπόρεσαν να συγκεντρωθούν ανοιχτά στο Διμήνι και στη Χλόη. Γιατί η μαζική αντίδραση είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ρατσιστικής και φασιστικής του νοοτροπίας και πρακτικής.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, στις 18/12/2015, παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη, συμμετέχει σε μαζικές κινητοποιήσεις για την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών. Αυτές τις κινητοποιήσεις θα τις περιφρουρήσουμε απέναντι σε κάθε τραμπούκο, μπράβο της νύχτας και παρακρατικό που  προτίθεται να φέρει ο Μπέος. Και βέβαια δηλώνουμε ότι αυτός και οι «συνεργάτες» του είναι ανεπιθύμητος ! Θα μας βρει απέναντί του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου