Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή για ματαίωση της συγκέντρωσης της Χ.Α. στις 21/11 στο Διμήνι

προς: το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τον τοπικό Σύλλογο Δασκάλων, το Σύλλογο ΔΕΠ ΠΘ, όλα τα πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής, τους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλες τις μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας.


Είναι σε όλους γνωστή η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Είναι γνωστός ο παραστρατιωτικός χαρακτήρας της ναζιστικής συμμορίας και η σχέση της με τον υπόκοσμο. Είναι γνωστές οι δολοφονικές επιθέσεις που οργάνωσε με στόχο εργαζόμενους, μετανάστες, συνδικαλιστές, στελέχη της Αριστεράς, αγωνιστές του κινήματος. Αποκορύφωμα της δράσης αυτής ήταν οι δολοφονίες του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα και του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν. Για όλα αυτά η ηγεσία και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Είναι επίσης γνωστή η μέχρι σήμερα στάση που κράτησε η φασιστική συμμορία εντός και εκτός κοινοβουλίου: πήρε θέση υπέρ της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold στις Σκουριές, υπερψήφισε το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, πήρε θέση υπέρ των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, ο αρχηγός της πήρε θέση υπέρ του «πάση θυσία στο ευρώ» και στην ΕΕ, πράγμα που σημαίνει την επί της ουσίας στήριξη των μνημονίων και της λιτότητας, ενώ αντίθετα δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή σε καμιά απεργιακή, λαϊκή κινητοποίηση. 

Η πανθεσσαλική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους υπόδικους Γ. Λαγό και Π. Ηλιόπουλο, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Διμήνι, και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο μετά από εισήγηση του Α. Μπέου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αποτελεί μια πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης μας η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. 

Σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις, να εκδώσετε σχετικά ψηφίσματα και να κινητοποιήσετε τα μέλη των φορέων σας ενάντια στην πραγματοποίηση αυτής της φασιστικής συγκέντρωσης. Σας καλούμε να απαιτήσετε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να ανακαλέσουν την άδεια που έδωσαν στη ναζιστική συμμορία να πραγματοποιήσει την συνδιάσκεψή της σε δημόσιο κτίριο. Σας καλούμε να συμβάλετε με κάθε τρόπο στο να ακουστεί δυνατά πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου