Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση απέτρεψε την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Διμήνι Βόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 25/0/2015



Η μαζική συμμετοχή πολλών εκατοντάδων πολιτών στην αντιφασιστική συγκέντρωση που είχαν καλέσει εχθές (24/5/2015) η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και πολλές ακόμη συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της πόλης μας απέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στο Διμήνι Βόλου.


Οι 15-20 χρυσαυγίτες που είχαν έρθει και από πόλεις εκτός Βόλου (αφού η ΧΑ είχε κάνει κινητοποίηση δυνάμεων και από αλλού) κλείστηκαν στο πρώην Δημαρχείου Διμηνίου και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Επίσης ομάδα χρυσαυγιτών προπηλάκισε τέσσερις αντιφασίστες αγωνιστές που κατευθύνονταν με το αυτοκίνητό τους στην αντιφασιστική συγκέντρωση. Εν τέλει οι νοσταλγοί του Χίτλερ φυγαδεύτηκαν με την βοήθεια της αστυνομίας γεγονός που ανέδειξε για άλλη μια φορά την πραγματική κοινωνική απομόνωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την απόλυτη αδυναμία κινητοποίησης της εκλογικής της βάσης. Η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση και η αποτροπή της εκδήλωσης επέφερε ακόμη ένα πλήγμα στην προσπάθεια των ναζιστών να μολύνουν την πόλη μας με το φασιστικό - ρατσιστικό – εθνικιστικό δηλητήριο.

Η ΧΑ είναι μια ναζιστική οργάνωση βαθιά εχθρική προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές της λιτότητας και της φτωχοποίησης που εδώ και πέντε χρόνια επέβαλλαν οι ευρωπαίοι «εταίροι» και οι ελληνικές κυβερνήσεις του κατεστημένου. Όσο και να θέλει να το παίξει «αντιμνημονιακή» η πραγματικότητα την διαψεύδει περίτρανα. Τόσο οι σχέσεις της με στελέχη της ΝΔ, η στήριξη μέσα στη βουλή των συμφερόντων του τραπεζικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου (από το οποίο χρηματοδοτείται μάλιστα) και η στάση της απέναντι σε απεργούς, διαδηλωτές και κινήματα δείχνουν ότι αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα του καπιταλιστικού συστήματος.

Το να μιλά η ΧΑ και ο Π. Ηλιόπουλος για παρακρατικούς μηχανισμούς της Αριστεράς και του κινήματος αποτελεί πρόκληση για τη νοημοσύνη της κοινωνίας. Η κοινωνία δεν ξεχνά τον Ηλιόπουλο να κάνει επίδειξη του περίστροφου του ενάντια σε αντιφασίστες στο κέντρο του Βόλου, δεν ξεχνά τον ταγματάρχη Ιδ. Κατάκη (από το στρατόπεδο Γεωργούλα) που συνελήφθη το 2013 με παράνομα όπλα και υλικό της ΧΑ στο σπίτι του στην Αγριά Βόλου, δεν ξεχνά την αγαστή συνεργασία της ΧΑ και των ΜΑΤ ενάντια στους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2011, δεν ξεχνά τους οργανωμένους πυρήνες φασιστών μέσα στην αστυνομία και το στρατό από τις τάξεις του οποίου προέρχεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Επιτείδιος (αντιστράτηγος ε.α.).

Τέλος, την απόλυτη ευθύνη για τις όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δημοτικό κτίριο από τους χρυσαυγίτες, την φέρει ακέραια ο κ. Μπέος καθώς με δική του απόφαση παραχωρήθηκε δημοτικό κτίριο για την πραγματοποίηση εκδήλωσης από μια ναζιστική συμμορία που σήμερα δικάζεται για την εγκληματική της δράση.

Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της πόλης πέτυχε χθες μια σημαντική νίκη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στόχο ο φασισμός να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι χρυσαυγίτες ναζιστές βαθιά μέσα στη φυλακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου