Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη: Μια πρόκληση αλλά και μια ακόμα προειδοποίηση

Του Τάκη Γιαννόπουλου

 

αναδημοσίευση από το antinazizone.gr



Αθώος ο Κασιδιάρης για το χτύπημα στην βουλευτή του ΚΚΕ Λ.Κανέλλη τον Ιούνη του 2012 σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του Γ.Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος  πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του.
Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».
Αυτά τα απίστευτα έγιναν στα δικαστήρια.
Σε ένα δικαστήριο κατάμεστο από χρυσαυγίτες. Η δικηγόρος του κ. Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της δίκης απηύθυνε ερώτημα προς τη Λ. Κανέλλη . Όταν η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε πως “παλιοί και νέοι κομμουνιστές υψώνουν το ανάστημα ενάντια στους φασίστες” μέλη της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν και να αποδοκιμάζουν.
Αυτό το σκηνικό αποτελεί μια ακόμα προειδοποίηση μετά από την αθώωσή του για το βίντεο Μπαλτάκου αλλά και τις δηλώσεις της προέδρου της βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου για το απαραίτητο της παρουσίας των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών στις ψηφοφορίες της βουλής για να είναι όλα νόμιμα.
Τα δικαστήρια και οι νόμοι δεν πρόκειται ποτέ να κτυπήσουν και πολύ περισσότερο να εξαλείψουν τον ναζισμό και τους εκφραστές του.
Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Βλέπει κατ επιλογή με βάση την τάξη και το σύστημα που εκπροσωπεί. Όποιος από την αριστερά δεν το καταλαβαίνει αυτό το μόνο που πετυχαίνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο του ναζισμού.
Δικαίως πανηγυρίζουν οι χρυσαυγίτες. Και αναπαράγουν τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου, τις αθωώσεις Κασιδιάρη σε όλα τα μέσα τους. Γιατί τους δίνουν φιλί της ζωής και τους καθιστούν νόμιμο πολιτικό κόμμα και επίκεντρο της επικαιρότητας, παραμονές της δίκης 70 ηγετικών στελεχών τους και όλης της κοινοβουλευτικής τους ομάδας του 2012.
Ο Κασιδιάρης χτύπησε δημόσια μια βουλευτή της αριστεράς και ο εισαγγελέας του «θύμισε» απλά ότι ένας άνδρας δεν κτυπάει μια γυναίκα. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν ένας ναζιστής που κτύπησε μια βουλευτή της αριστεράς και έριξε νερό σε μια άλλη βουλευτή της αριστεράς. Και το δικαστήριο τον αθώωσε. Επομένως μπορούν τώρα οι χρυσαυγίτες να ρίχνουν και δημόσια ξύλο και να το αποδίδουν στην κακή στιγμή.
Και αν αυτό μπορούν να το κάνουν δημόσια σε βουλευτές ή να ρίχνουν νερό στην Περιφερειάρχη Αττικής προφανώς δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ξυλοκοπήσουν όποιον θέλουν στους δρόμους και τις γειτονιές. Ή και να μαχαιρώσουν κάποιον σαν τον Π.Φύσσα.
Όμως συμπεράσματα πρέπει να βγουν και για την στάση της αριστεράς.
Η Λ.Κανέλη δεν ήθελε καν να κάνει μήνυση. Το ΚΚΕ δεν έκανε τίποτα για τη δίκη ούτε καν για να προστατέψει την πρώτη σε ψήφους βουλευτή του από την ορδή των χρυσαυγιτών ακροατών.
"Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Δεν καταδικάστηκε για τυπικούς λόγους, γιατί είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Μία έκκληση κάνω σε όλους, τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίσουμε και στη Βουλή σωστά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, ζωή σε λόγου σας. Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής", τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.
Η Λ.Κανέλλη και η ηγεσία του ΚΚΕ κάνουν ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων. Αφήνουν τους φασίστες στο απυρόβλητο. Το ίδιο έκαναν και μετά τη δολοφονική επίθεση σε 30 αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Φύσσα, το ίδιο κάνουν και τώρα. Πως θα έχει ο λαός τα μάτια του στους στόχους της Χρυσής Αυγής όταν εσύ σαν μαζικό κόμμα της αριστεράς τα έχεις κλειστά, απέχεις από όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, τις αντιφασιστικές επιτροπές και περιορίζεσαι σε καταγγελτικά λογύδρια και άρθρα στον Ριζοσπάστη;
Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Που ήταν η Ρένα Δούρου να συμπαρασταθεί στην Λ.Κανέλλη και να παρέμβει και για την περίπτωσή της; Που ήταν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε επίσης να κινητοποιηθούν για μια τόσο σημαντική δίκη;
Ας αναλογιστούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα αν είχε προηγηθεί μαχητική και ενωτική εκστρατεία της αριστεράς για τη δίκη Κασιδιάρη και μαζική παρουσία στο δικαστήριο. Αν έκανε δηλαδή η αριστερά αυτό που έκανε η Χρυσή Αυγή στις δίκες Κασιδιάρη.
Ο οποίος όχι μόνο δεν ζητάει συγνώμη από τα θύματά του αλλά τους έχει μηνύσει κιόλας για επίθεση εναντίον του. Όπως έκανε και μετά την αθώωσή του για το μαχαίρωμα φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη το 2007. Στη δίκη που έγινε 4 χρόνια μετά όχι μόνο αθωώθηκε αλλά έκανε μήνυση και στη βασική μάρτυρα κατηγορίας καηγήτρια κα Βαβαγιάννη η οποία εκδικάζεται στις 12 Μαρτίου.
Και όλα αυτά βεβαίως είναι πρόκριμα για την μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής που πάει για μετά το Πάσχα. Αν το κίνημα πάει σε αυτή τη δίκη με τη λογική να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της θα δει ότι οι χρυσαυγίτες θα πέσουν στα μαλακά και σύντομα θα είναι ελεύθεροι, νόμιμοι και ηρωοποιημένοι στην συνείδηση πολλών.
Επειδή το θέμα του αντιφασιστικού αγώνα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και επειδή η ιστορία θα έπρεπε να μας έχει διδάξει, δεν πρέπει να το αφήσουμε στα χέρια δικαστών, νομικών και συνταγματολόγων.
Η απλή αλήθεια είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να είναι συνολικά εκτός νόμου γιατί ο ναζισμός συγκεκριμένα είναι μια εγκληματική θεωρία που οδηγεί σε εγκληματικές πρακτικές.
Δεν είναι ελευθερία το να επιτρέπεις σε ναζί να αξιοποιούν τα νομικά παραθυράκια για να μπορέσουν να δρουν ελεύθερα για να μαζικοποιηθούν και να ξαναματοκυλήσουν την ανθρωπότητα. Είναι κρετινισμός.
Τέτοιος σαν αυτός που έδειχναν οι ηγέτες του Κ.Κ.Γερμανίας κοιτώντας και γελώντας τον Χίτλερ να μιλάει κάτω από τα γραφεία τους στους εργάτες. Λίγα χρόνια μετά αυτοί οι ηγέτες ήταν νεκροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κολαστήρια της Γκεστάπο.
Θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί; 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου