Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κοινό κάλεσμα για την πορεία στις 17 Νοέμβρη: Δευτέρα, 6μμ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος)

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και 5 σχεδόν χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς, το φοιτητικό και λαϊκό πρόταγμα των ημερών του Νοέμβρη του 1973 Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία εξακολουθεί να είναι πάντα επίκαιρο. 


Στη χώρα που το 1/3 του πληθυσμού βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας, που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων στην Ευρώπη, που το ψωμί λείπει από εκατομμύρια σπίτια, ενώ ο Υπουργός Παιδείας προτείνει σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς να εργαστούν εθελοντικά στα σχολεία και αντί χρήματα να πάρουν …μόρια, το σύνθημα για Ψωμί είναι πάντα επίκαιρο.

Στη χώρα που τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά σχολικής διαρροής -ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής με το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών και εργαζομένων- έχουν φτάσει και πάλι σε τιμές της δεκαετίας του ‘60, ενώ το Υπουργείο φροντίζει να υποσκάπτει όλο και περισσότερο τα δημόσια Πανεπιστήμια και να νομοθετεί υπέρ των ιδιωτικών, το σύνθημα για Παιδεία είναι πάντα επίκαιρο.

Στη χώρα που οι ειδικές ομάδες της Αστυνομίας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ εισβάλλουν ακόμα και σε σχολεία, ξυλοκοπούν καταληψίες 16χρονους μαθητές, προχωράνε σε εκφοβιστικές συλλήψεις, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας καλεί τα ΜΑΤ για να «διαφυλάξουν την τάξη» και προκειμένου να αποτραπούν φοιτητικές καταλήψεις -ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου- καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που θέτουν υπό τον έλεγχό τους το Ίδρυμα και στέλνουν στο νοσοκομείο όσους φοιτητές επιχειρούν να μπουν σε αυτό, το σύνθημα για Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρο.

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και 5 σχεδόν χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας σε μνημονιακό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης από ΕΕ και ΔΝΤ, με την συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων , το μήνυμα των ημερών του Νοέμβρη του 1973 ακούγεται όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο: μόνο οι εξεγέρσεις και οι μαχητικοί, μαζικοί αγώνες του λαού που παίρνει την τύχη του στα χέρια του μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία, να ανατρέψουν τις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής, να σταματήσουν τον υφέρποντα και ανοικτό φασισμό και ρατσισμό, και τελικά να φέρουν την αξιοπρέπεια και τη πλήρη χειραφέτηση στη ζωή μας ενάντια στην εκμετάλλευση και βαρβαρότητα του κεφαλαίου.

Συντονιζόμενοι με τους φοιτητικούς συλλόγους, καλούμε και εμείς σε συγκέντρωση και πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στις 6μμ, στο Θόλο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο Βόλο.

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας - Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα - Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές) - Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου