Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Eξόρμηση Aλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 06/07/2014
Μεγάλη ανταπόκριση στην εξόρμηση αλληλεγγύης που πραγματοποίησε
η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας την Παρασκευή 04 Ιουλίου
Σε μια ακόμη μια πολύ πετυχημένη εξόρμηση αλληλεγγύης προχώρησε την Παρασκευή (04/07/2014) η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας. Συγκεκριμένα 12 μέλη της επιτροπής γειτονιάς Αγίου Ελευθερίου της ΑΚΜ μάζεψαν τρόφιμα έξω από δυο σούπερ μάρκετ στη Νέα Δημητριάδα και τον Άναυρο, μοιράζοντας παράλληλα υλικό για τις αιτίες που προκαλούν τη φτώχεια (δείτε εδώ: http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html).

Η ανταπόκριση του κόσμου, κυρίως των πιο λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν στο πετσί τους την ανεργία και τη φτώχεια, ήταν πολύ μεγάλη. Σαν αποτέλεσμα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μια σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων ειδών καθημερινής χρήσης τα οποία στη συνέχεια χωρίστηκαν σε πακέτα και διανεμήθηκαν σε οικογένειες της συνοικίας μας που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον μια ποσότητα από ζυμαρικά και γάλατα μακράς διάρκειας δόθηκαν στο «Στέκι – Αλληλεγγύη για Όλους» που λειτουργεί στη Νέα Ιωνία.
Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της αλληλεγγύης μαζί με τις υπόλοιπες κινηματικές δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν στην πόλη του Βόλου. Χωρίς καμιά αυταπάτη ότι με αυτό τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα της ισοπέδωσης του βιοτικού επιπέδου του λαού που προκαλεί η πολιτική των κυβερνήσεων και της τρόικας (που εξυπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στο τέλος, τέλος) ξέρουμε ότι μόνο αν η κοινωνία κρατηθεί όρθια θα μπορέσει να δώσει τη μάχη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που γεννάνε τη μαζική ανεργία, τα λουκέτα και τη φτώχεια. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου