Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ»

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 20/06/2014


Ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ»
Τετάρτη 25 Ιουνίου παρκάκι Λ.Βύρωνος - Περραιβού

Η επιτροπή γειτονιάς Αγ. Ελευθερίου της Αντιφασιστικής Κίνησης (ΑΚΜ) διοργανώνει ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ» της ομάδας Infowar και του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στις 8:30μμ στο παρκάκι που βρίσκεται στη συμβολή Λ. Βύρωνος – Περραιβού. Η προβολή αποτελεί προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Βόλου που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου.


Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας δραστηριοποιείται εδώ και 8 μήνες στη συνοικία του Αγ. Ελευθερίου, όπως και σε άλλες γειτονιές της πόλης. Στα πλαίσια αυτής της δράσης, εκτός από τις συστηματικές εξορμήσεις με αντιφασιστικό υλικό, επιδιώκουμε την ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης. Σε τακτική βάση προχωράμε σε «εξορμήσεις αλληλεγγύης» σε souper market της περιοχής, μοιράζουμε υλικό (http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2013/11/blog-post_29.html) και καλούμε τον κόσμο της περιοχής να αγοράσει από το υστέρημά του τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία στη συνέχεια διανέμουμε σε οικογένειες της γειτονιάς μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παράλληλα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με άλλες δομές κοινωνικής – κινηματικής αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην πόλη (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Κοινωνική Κουζίνα, Στέκι Αλληλεγγύη για Όλους κα).

Με την εκδήλωση αυτή επιδιώκουμε το να ενισχυθούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μας απέναντι στον διπλό, κοινό εχθρό όλων μας: την πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και της άρχουσας τάξης που ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού αλλά και απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες (Χρυσή Αυγή και όχι μόνο) που θέλουν να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο, πάντα προς το συμφέρον της οικονομικής ελίτ, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών τους οποίους και υπηρετούν. Αυτό είναι άλλωστε και το θέμα του ντοκιμαντέρ, το πως ο φασισμός ενισχύθηκε ιστορικά από το μεγάλο κεφάλαιο στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση και τους αγώνες των εργαζομένων σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Σας καλούμε όλους και όλες να παρακολουθήσετε την εκδήλωσή και να παλέψετε μαζί μας γιατί όπως λεει και το σύνθημα «αλληλεγγύη και αγώνας η απάντηση στην κρίση, ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση!».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου