Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Όχι στη δίωξη της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» Μετά από μήνυση έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας – Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας – Στέκι Rosso Nero Τρίκαλα – Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας

Βόλος 11/12/2013

Δελτίο Τύπου
 
Όχι στη δίωξη της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη»
Μετά από μήνυση έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής

 
Στις 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις. Καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος της εφημερίδας, μέλος Συντονιστικού ΚΕΕΡΦΑ) , Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης, αγωνιστής του εργατικού κινήματος) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας και μέλος του ΠΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, αποτελεί πρόκληση να δικάζονται αγωνιστές  του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.

Η ποινικοποίηση της άποψης και του αντιφασιστικού λόγου αποτελεί έκφραση μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στον ίδιο το λαό, στα δικαιώματα και στις διεκδικήσεις του, μιας πολιτικής που εκπορεύεται απ΄ τους ίδιους τους πολιτικούς διαχειριστές του συστήματος με τη συνδρομή  κάθε είδους φασιστικών μορφωμάτων.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Xίτλερ να μας γυρίσουν στις πιο μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.
 
Σε τούτη τη χώρα που δεινοπάθησε από τη ναζιστική/ φασιστική κατοχή, οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των στρατευμάτων κατοχής δεν θα περάσουν.
Καταγγέλλουμε αυτή τη δίωξη που εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος με τη «θεωρία των δυο άκρων».

Καταγγέλλουμε το κυνήγι μαγισσών που οργανώνουν οι Ναζί με τη σύμπραξη των Ελληνικών αρχών και απαιτούμε την παύση της δίωξης των τριών αντιφασιστών και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου