Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

H κοινωνική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 21/02/2013


Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει πλέον τις πιο βασικές ανάγκες. Μέρα με τη μέρα οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Στην έλλειψη καθημερινού φαγητού, ιατρικής περίθαλψης, θέρμανσης και στέγης πολλών ανθρώπων το κράτος αδικίας γυρνάει την πλάτη του βοηθώντας αυτούς που ήδη τρωνε «με χρυσά κουτάλια» να πλουτίσουν εις βάρος των υπολοίπων. Αναμφισβήτητα αυτή η κοινωνική ανισότητα πρέπει να ανατραπεί.


Ένα από τα «όπλα» που διαθέτουμε ενάντια στην κατάσταση που βιώνουμε είναι η αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη δεν σημαίνει φιλανθρωπία, αλλά στήριξη όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη, έτσι ώστε όλοι μαζί μετά να βαδίσουμε και να παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας σε συνταξιούχους, μισθωτούς και νέους που διεξάγεται για λογαριασμό των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων κοκ.

Στο Βόλο, στη Νέα Ιωνία και σε όλη τη Μαγνησία η αλληλεγγύη γίνεται πράξη από πολλές δομές και φορείς που έχουν δημιουργηθεί (πχ «Στέκι Αλληλεγγύη για όλους», Κοινωνική κουζίνα στην πλατεία πανεπιστημίου και στην κατάληψη Ματσάγγου, Κοινωνικά Ιατρεία από τον Ιατρικό σύλλογο, το Στέκι Μεταναστών και τη Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας και άλλα πολλά). Φαίνεται βέβαια ότι τέτοιες κινήσεις κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης δεν αρέσουν στους κρατούντες που θέλουν το λαό γονατισμένο. Ας μην ξεχνάμε την πρόσφατη «ανώνυμη καταγγελία» και την ασφαλίτικη «έρευνα» στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου που εντάσσεται στο γενική προσπάθεια καταστολής.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας στηρίζει με έμπρακτο τρόπο τις δομές και τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας και απευθύνονται σε όλους όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρησκεία ή οτιδήποτε άλλο. Η στήριξη αυτή εκφράζεται με εξορμήσεις έξω από σούπερ μάρκετ της περιοχής όπου μαζεύει τρόφιμα (τα οποία αγοράζουν οι πολίτες από το υστέρημά τους). Τα τρόφιμα αυτά στη συνέχεια τα διοχετεύουμε στις δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν ώστε να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν άμεση ανάγκη.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενισχύσει τις δομές αλληλεγγύης, την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας αλλά και κάθε συλλογικό αγώνα για να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου