Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σάββατο 7/9: συνάντηση για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

 3/9/2024



Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ήταν η κορύφωση της φασιστικής βίας που ακολούθησε την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή το 2012.

Το αντιφασιστικό κίνημα με τους πολύχρονους αγώνες του έστειλε την ηγεσία της ΧΑ στη φυλακή τον Οκτώβρη του 2020 και έσπασε την τρομοκρατία που ήθελαν να επιβάλλουν οι φασίστες σε ολόκληρες περιοχές της Αθήνας κα. Όμως, ο κίνδυνος της ακροδεξιάς έχει επιστρέψει με νέα μορφή. Ρατσιστικά και ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν μεγάλα ποσοστά στις εκλογές διεθνώς και σε κάποιες χώρες βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Η πάλη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει, μαζί με τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Για αυτό κάθε χρόνο οργανώνουμε μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στις 18 Σεπτέμβρη, την μέρα που ο Παύλος έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι των ναζί της Χρυσής Αυγής.

Στη συνάντηση θα συζητήσουμε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή. Επίσης, θα συζητήσουμε για τις σημερινές εξελίξεις γύρω από την ακροδεξιά στο Βόλο, την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Και θα οργανώσουμε τις δράσεις μας για να έχει μαζική συμμετοχή η διαδήλωση στις 18/9 αλλά και για δυναμώσει το αντιφασιστικό κίνημα συνολικά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 7μμ στο καφέ Τρανζίστορ (Ερμού 6).     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου