Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πετυχημένο το 4ο αντιφασιστικό φεστιβάλ art against fascism

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο φεστιβάλ της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, «art against fascism». Περίπου 300 φοιτητές, μαθητές αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών πέρασαν από τον προαύλιο χώρο της Αρχιτεκτονικής όπου πραγματοποιήθηκε το φετινό art against fascism. Κατά κοινή ομολογία τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Μαρία Θωΐδου «έκλεψαν την παράσταση» αφού ερμήνευσαν τραγούδια από την εποχή της δουλείας των μαύρων στις ΗΠΑ, τραγούδια που υμνούν τον αγώνα για ελευθερία. Βέβαια και όλα τα υπόλοιπα συγκροτήματα* έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το αντιφασιστικό κίνημα.

Στο πολιτικό σκέλος, από την πλευρά της ΑΚΜ έγιναν δυο σύντομες παρεμβάσεις από μικροφώνου. Η πρώτη από τον Στέφανο Κοτό (μαθητή λυκείου) ο οποίος εξήγησε ότι χρειάζεται οργάνωση έτσι ώστε να παλέψουμε αποτελεσματικά τη φασιστική απειλή και το καπιταλιστικό σύστημα. Η δεύτερη παρέμβαση έγινε από την Εύα Κουκόσια (φοιτήτρια του ΠΘ) , η οποία μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες (σεξισμός, διακρίσεις, καταπίεση, βία, βιασμοί) αλλά και για τους αγώνες τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα στον χώρο του φεστιβάλ υπήρχαν τραπεζάκια με πολιτικό υλικό αλλά και τραπεζάκι με προϊόντα από το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.
Το φεστιβάλ, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε ακόμη μια δυναμική αντιφασιστική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία. Στα πλαίσια αυτής της παρέμβασης κολλήθηκαν περίπου 600 αφίσες, μοιράστηκαν 2,5 χιλιάδες φυλλάδια ενώ φτιάχτηκε και ραδιοφωνικό σποτ το οποίο έπαιζε από το NovaFM και άλλα ραδιόφωνα του Βόλου. Τέτοιου είδους καμπάνιες αποτελούν μέσο για να αποκαλυφθεί και να αναδειχθεί ο ναζιστικός-εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής από τη μια, και για να ενισχυθεί το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα από την άλλη.
Φωτογραφίες από το φεστιβάλ και την καμπάνια που προηγήθηκε μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.facebook.com/pg/AntifasistikhKinhshMagnhsias/photos/?tab=album&album_id=1820319574648470


Τα συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν τα εξής: Μέλη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη Μαρία Θωΐδου και οι Smokin Blues – Voloderno - Scream for Bullets - The LawBreakers - Vama - Βλάσφημος - Lose - Ardor – Rigo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου