Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Λαγοί οι χρυσαυγίτες! Σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα στο Βόλο!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος, 18/11/2015Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πόσο θρασύδειλοι είναι οι χρυσαυγίτες. Ούτε βήμα δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την προστασία από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους ακόμη και όταν κάνουν πανθεσσαλική κινητοποίηση, ακόμη και όταν έχουν μαζί τους τάγματα εφόδου και αρχιτραμπούκους όπως οι υπόδικοι βουλευτές Ηλιόπουλος και Λαγός. Τελικά όλοι μαζί έγιναν λαγοί και τώρα τρέχουν να κάνουν της συγκέντρωσή τους σε ένα ιδιωτικό κέντρο διασκέδασης καταμεσής του κάμπου του Βελεστίνου (Φερραί Palace, έξω από το χωριό Χλόη). 

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τη δυνατότητα του αντιφασιστικού κινήματος να πετυχαίνει νίκες και να κρατά τους φασίστες μακριά από τους δημόσιους χώρους.  


Υπενθυμίζουμε ότι η αντίδραση από την πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος στο Βόλο ήταν ακαριαία όταν, πριν από 8 μέρες, η ΧΑ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πανθεσσαλική συγκέντρωση στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας, στο Βόλο, το Σάββατο 21/11. 

Ο στόχος που τέθηκε εξαρχής ήταν η διοργάνωση μιας μαζικής αντιφασιστικής κινητοποίησης για να ματαιωθεί η φασιστομάζωξη. Για αυτό το λόγο έγιναν συσκέψεις όλων των δυνάμεων του αντιφασιστικού κινήματος (αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνελεύσεις του αναρχικού χώρου κλπ) ενώ παράλληλα η ΑΚΜ δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή, προς του φορείς και τις οργανώσεις του μαζικού κινήματος, καλώντας τους μαζική συμμετοχή σε αυτή την κινητοποίηση (http://antinazi-magnesia.blogspot.gr/2015/11/2111.html). 

Οι μαζικότατες εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις στη γενική απεργία της 12ης Νοέμβρη και για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, έδωσαν ένα σαφές μήνυμα ότι το μαζικό κίνημα δεν θα αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των φασιστών. Κατέστησαν επίσης σαφές ότι ο αγώνας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέεται με τον αγώνα ενάντια στο φασισμό που δεν είναι παρά το μαντρόσκυλο του συστήματος. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε την μεταφορά της συγκέντρωσής της από το Διμήνι στα…χωράφια της Χλόης και στη συνέχεια ο Μπέος πήρε πίσω την άδεια που είχε παραχωρήσει, επικαλούμενος επιστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Έσπευσε βέβαια να διευκρινίσει ότι ανακαλεί την άδεια λόγω της επιστολής της αστυνομίας και ότι η θέση του παραμένει ίδια. Με δυο λόγια συνεχίζει να παρέχει στήριξη στους φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. 

Το αντιφασιστικό κίνημα στο Βόλο μετρά ακόμη μια σημαντική νίκη. Όμως δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Η αντιφασιστική δράση πρέπει να επεκταθεί και στο Βελεστίνο και τα χωριά της περιοχής όπου φαίνεται ότι η Χρυσή Αυγή νοιώθει ότι έχει μεγαλύτερη υποστήριξη καθώς έχει την αμέριστη στήριξη και του τοπικού δημάρχου Νασίκα. Ούτε στη Χλόη, ούτε πουθενά! Τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου