Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

18/9/2015: 2 χρόνια απ' τη δολοφονία του Π.Φύσσα - Αντιφασιστική ΔιαδήλωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος, 10/9/2015


18 Σεπτέμβρη 2015: 2 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής
Αντιφασιστική Διαδήλωση: Παρασκευή 18/9, 7μμ, Πλατεία Ελευθερίας


Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ένα «τυχαίο» άτομο που βρέθηκε στο «λάθος μέρος» τη «λάθος στιγμή». Ήταν εργάτης και μουσικός με έντονο κοινωνικό και αντιφασιστικό στίχο. Η δολοφονία του από τον φασίστα Ρουπακιά και τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες ήταν, για τους παραπάνω λόγους, στοχευμένη και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έγινε εν πλήρη γνώση και σε συντονισμό με την ηγεσία της συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα μαζί με τη αυτή του εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν στις 17/1/2013 έρχονται να προστεθούν στο «ενεργητικό» των χρυσαυγιτών που αριθμεί δεκάδες ρατσιστικές και φασιστικές, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Ελλήνων και μεταναστών. 

Πέρα απ’ την εγκληματική της δράση, η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται με κάθε ευκαιρία τα συμφέροντα του συστήματος – στο οποίο στα λόγια εναντιώνεται. Οι πράξεις της όμως εντός κι εκτός Βουλής δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: ζητούν περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, συναίνεσαν στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, πήραν θέση υπέρ του Λάτση και εναντίον του δημοσίου, υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Eldorado Gold και την καταστροφή του περιβάλλοντος στις Σκουριές, είναι υπέρ του Ευρώ και ενάντια στη «ρήξη» με την τρόικα – δηλαδή υπέρ των μνημονίων και της λιτότητας!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπό τους, αυτός ήταν ιστορικά και παραμένει μέχρι σήμερα ο ρόλος του φασισμού: το δεκανίκι του συστήματος!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να απομονώσει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να τους μαυρίσει στις ερχόμενες εκλογές, να μην τους επιτρέψουμε να ξανακάνουν δημόσιες εκδηλώσεις-φασιστικές φιέστες και να παλέψουμε από κοινού ενάντια σε φασισμό-εθνικισμό-ρατσισμό και ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Δεν ξεχνάμε και τιμούμε τον Παύλο Φύσσα – δυναμώνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα – στέλνουμε στο περιθώριο τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό στα σκουπίδια της ιστορίας!

Όλοι και Όλες την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου