Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Αντιφασιστική Συγκέντρωση την Κυριακή 24 Μαΐου στις 6:30 στην πλατεία Διμηνίου. Έξω οι ναζί από το Βόλο – Στη φυλακή οι δολοφόνοι ναζιστές της Χρυσής Αυγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 22/05/2015



Η πολιτική συγκέντρωση την οποία έχει αναγγείλει η Χρυσή Αυγή για το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου στο πρώην δημαρχείου Διμηνίου αποτελεί τεράστια πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης του Βόλου.


Ο προφυλακισμένος Π. Ηλιόπουλος, ο οποίος θα κάνει τηλεφωνική ομιλία στην εκδήλωση, είναι ένας από τους 69 χρυσαυγίτες που δικάζονται αυτή τη στιγμή με την κατηγορία για σύσταση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Οι 69 ηγετικοί χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους όλοι οι πρωτοκλασάτοι (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Μίχος, Γερμενής κα) βαρύνονται με ξυλοδαρμούς, εισβολές σε σπίτια, μαχαιρώματα, επιθέσεις σε Στέκια και Κοινωνικά Κέντρα, επιθέσεις σε στελέχη της Αριστεράς και αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν. Σήμερα επιχειρούν να καθυστερήσουν όσο μπορούν τη δίκη επιχειρώντας να κερδίσουν χρόνο ώστε αξιοποιώντας τυχόν υποχωρήσεις της κυβέρνησης να επανεμφανιστούν στο προσκήνιο ως οι μόνοι αντιμνημονιακοί διεκδικώντας ρόλο πολιτικής και κοινωνικής αντιπολίτευσης. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η εκδήλωση που έχουν ανακοινώσει.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι «ακόμη ένα κόμμα» όπως τα υπόλοιπα. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που εδώ και τρεις δεκαετίες οργανώνει παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου με σκοπό τη φυσική εξόντωση κάθε πολιτικού αντιπάλου και κάθε διαφορετικού. Για αυτό δηλώνουν πίστη στον εθνικοσοσιαλισμό (ναζισμό), υμνούνε τον Χίτλερ και τους συνεργάτες των ναζί στην Ελλάδα επί Κατοχής (ταγματασφαλίτες) και πρότυπό τους είναι τα πιο μισητά και αυταρχικά καθεστώτα που γνώρισε η ιστορία.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα που μάχεται το σύστημα όπως αυτοπαρουσιάζεται. Είναι ένα κόμμα που έχει την απόλυτη στήριξη του «βαθέως κράτους» (μυστικές υπηρεσίες, ανώτατοι κύκλοι της αστυνομίας και του στρατού) και την οικονομική υποστήριξη από το εφοπλιστικό κεφάλαιο της Ελλάδας και από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα που αγωνίζεται για το δίκιο και τα συμφέροντα του εργαζόμενου, του άνεργού, του φτωχού αγρότη και του κάθε βιοπαλαιστή. Ήταν και είναι ενάντια σε κάθε εργατική διεκδίκηση. Ήταν και παραμένει το δεκανίκι των εφοπλιστικών και μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων (αρκεί να δούμε τις άπειρες ερωτήσεις μέσα στη Βουλή για τα εφοπλιστικά συμφέροντα). Ήταν και παραμένει το σιδερένιο χέρι του συστήματος που αν δεν το ξεριζώσουμε θα συνεχίσει να απειλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Και στο Βόλο όμως η Χρυσή Αυγή έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Υπενθυμίζουμε για παράδειγμα ότι ο Π. Ηλιόπουλος είχε βγάλει επιδεικτικά το περίστροφό του για να εκφοβίσει αντιφασίστες (29/9/2012) ενώ στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να φτιάξουν τάγμα εφόδου είχαν αποπειραθεί να κάψουν χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων στο Βόλο (19/11/2012).
Για αυτό και η παραχώρηση δημοτικής αίθουσας στη Χρυσή Αυγή από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο αποτελεί ουσιαστική στήριξη των ναζιστών. Για αυτό και η οποιαδήποτε κινητοποίηση από την πλευρά της αστυνομίας για περιφρούρηση της εκδήλωσης της ΧΑ στην ουσία θα αποτελεί κάλυψη μιας εγκληματικής συμμορίας.  

Οι πρόγονοί μας πάλεψαν το ναζισμό με τα όπλα και έδωσαν το αίμα τους για εμάς. Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουν τους απογόνους των ναζί να επιστρέψουν!
Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Διμήνι, ούτε στο Βόλο, ούτε πουθενά. Είναι υπόθεση του μαζικού κινήματος να τους αντιμετωπίσει.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, τα κόμματα της Αριστεράς, και κάθε δημοκρατικό πολίτη, όσους στέκονται ενάντια στο ναζισμό να πάρουν μαζικά μέρος στις 6:30μμ στην πλατεία του Διμηνίου σε μια μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση με σύνθημα:

«Ο ναζισμός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι βαθιά στη φυλακή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου