Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Εκδήλωση-συζήτηση "Ποτέ ξανά φασισμός": Δευτέρα 27/4, 7μμ, αμφ. Κορδάτος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος

Δελτίο τύπου

Εκδήλωση-συζήτηση για το φασισμό

Βόλος, 22/4/2015

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ποτέ ξανά φασισμός!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27/4, στις 7μμ, στο αμφιθέατρο Κορδάτος του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Δεδομένου ότι ο ρόλος του σχολείου, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο, δεν είναι μόνο γνωστικός, αλλά και κοινωνικός, οι εκπαιδευτικοί και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό φασιστικές ιδέες και πρακτικές να εκτεθούν, να αναλυθούν και να απορριφθούν από τους φοιτητές και τους μαθητές μας. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά την επιβολή δικτατορίας στην Ελλάδα και λίγες μέρες μετά την έναρξη της δίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η εκδήλωση απευθύνεται πρωτίστως στην μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία της πόλης, αλλά και σε κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης και ο Δημήτρης Ψαρράς. Ο Γ. Μαργαρίτης είναι Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διδάσκει «Σύγχρονη Πολιτική και Κοινωνική Ιστορία», έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σχετικά με την περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης και από τα γνωστότερα έργα του είναι η «Ιστορία του ελληνικού εμφυλίου πολέμου». Ο Δ. Ψαρράς, είναι δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, συγγραφέας –μεταξύ άλλων- του βιβλίου «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής» και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου