Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη! Ζητάμε άμεσα μέτρα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση


Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως οι επιπτώσεις από τα πέντε χρόνια λιτότητας και μνημονίων είναι εδώ. Τα τραγικά αποτελέσματα από τη βαθιά κρίση του συστήματος που λειτουργεί για τα κέρδη των λίγων και ενάντια στις ανάγκες των πολλών είναι εδώ. Η μαζική φτώχεια, η τεράστια ανεργία, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών – εργατικών στρωμάτων έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε απελπιστική κατάσταση και στα όρια της επιβίωσης.

Σαν Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα ότι για να αντιμετωπιστεί η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση είναι απαραίτητο να οργανώσουμε ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης και ταυτόχρονα να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών που γεννάνε τη φτώχεια. 

Για αυτό το λόγο, εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να συμβάλουμε στο κίνημα αλληλεγγύης συλλέγοντας έξω από σούπερ μάρκετ τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης, τα οποία στη συνέχεια τα διανέμουμε σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Αν θέλετε να προσφέρετε κάτι από τα παρακάτω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στα τηλέφωνα που βρίσκονται στο τέλος.

Συλλέγουμε είδη όπως:
·               Γάλατα μακράς διάρκειας, κρέμες για μωρά.
·               Τρόφιμα μακράς διάρκειας: όσπρια, λάδι, σάλτσες, αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, καφέ κλπ. 
·               Eίδη ατομικής υγιεινής: σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, πάνες μωρών.
·               Είδη οικιακής καθαριότητας: χλωρίνες, απορρυπαντικά ρούχων – πιάτων, καθαριστικά γενικής χρήσης.
·               Οπωροκηπευτικά που διατηρούνται: κρεμμύδια, πατάτες, καρότα.

Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Παράλληλα με το κίνημα αλληλεγγύης απαιτούμε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των πιο χτυπημένων στρωμάτων της κοινωνίας. Τέτοια μέτρα είναι:
·               Άμεση χορήγηση τροφής από κρατικές δομές σε όλους όσους την στερούνται καθημερινά.
·               Ηλεκτρικό ρεύμα και νερό σε όλες τις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς. Δραστική μείωση των τιμολογίων για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.
·               Δωρεάν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσους τη στερούνται. Κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. 
·               Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Επίδομα απορίας σε όλους τους φτωχούς.
·               Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε φοροληστρικού μέτρου που συσσωρεύει χρέη στις πλάτες των φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας.
·               Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέη σε Εφορία, Τράπεζες και Ασφαλιστικά Ταμεία λόγω κρίσης. Δραστική μείωση αυτών των χρεών.

Οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Παράλληλα με τα παραπάνω συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη ναζιστική και δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία ναζιστών δολοφόνων που ευθύνεται για εκατοντάδες βίαιες επιθέσεις και δολοφονίες με θύματα απλούς ανθρώπους (όπως ο 27χρονος Πακιστανός εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν και ο 33χρονος Έλληνας μουσικός Παύλος Φύσσας). Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται και στηρίζεται από το μεγάλο κεφάλαιο (ειδικά τους εφοπλιστές) σαν μια «εφεδρική» δύναμη κρούσης και καταστολής στην περίπτωση που το εργατικό – λαϊκό κίνημα απειλήσει την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Για αυτό άλλωστε τα ναζιστικά «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έχουν πραγματοποιήσει αμέτρητες βίαιες επιθέσεις με στόχο αγωνιστές του μαζικού κινήματος, μέλη της αριστεράς και του αναρχικού χώρου, αγωνιστές συνδικαλιστές, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια κοκ. Ποτέ όμως δεν πείραξαν όσους ευθύνονται για τη σημερινή φτώχεια: τους τραπεζίτες, τους μεγαλοκαπιταλιστές και όσους κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σύντομα ξεκινά η δίκη περίπου 70 ηγετικών στελεχών της ΧΑ. Το μαζικό εργατικό – λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία αυτών των δολοφόνων. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, οι υμνητές του Χίτλερ και του δικτάτορα Παπαδόπουλου πρέπει να μπούνε φυλακή και να σαπίσουν εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου