Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ακροδεξιάς προέλευσης ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα εναντίον της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και του Ν. Κανελλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 01/12/2014

Ακροδεξιάς προέλευσης ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα
εναντίον της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας και του Ν. Κανελλή

Από ότι φαίνεται, η έντονη δράση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας έχει ενοχλήσει τους ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους της πόλης οι οποίοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν μέσα από «ανώνυμες καταγγελίες» στον εισαγγελέα, καταγγελίες που παραπέμπουν ευθέως στο δωσιλογισμό της Κατοχής, στο μετεμφυλιακό παρακράτος και στην περίοδο της Χούντας.
Απέναντι σε όλους αυτούς τους «ανώνυμους κυρίους» απαντάμε: δεν μας τρομοκρατείτε! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και σε ότι τον γεννά!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Παρασκευή 28/11 ο Νίκος Κανελλής, κλήθηκε και έδωσε κατάθεση (σαν μάρτυρας) στην Ασφάλεια Βόλου στα πλαίσια προανάκρισης την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας και η οποία αφορά ανώνυμη καταγγελία εναντίον της ΑΚΜ.
Η ανώνυμη αυτή καταγγελία κατατέθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2014 και αναφέρεται στην ανοιχτή εκδήλωση (προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ») που διοργάνωσε η ΑΚΜ στις 25/06/2014 στο πάρκο Περραιβού – Λ. Βύρωνος. Οι «ανώνυμοι πολίτες» είχαν το απίστευτο θράσος να ισχυριστούν ότι δέχτηκαν απειλές (για ξύλο και επίθεση στα αυτοκίνητα ή τις κατοικίες τους!) καθώς και βρισιές από μέλη της ΑΚΜ «τα οποία γυρνούσαν το βράδυ με μηχανάκια» ώστε να εξαναγκαστούν (οι ανώνυμοι πολίτες) να πάρουν μέρος στην εν λόγω εκδήλωση. Στην ανώνυμη καταγγελία αναφέρεται το όνομα του Νίκου Κανελλή.
Από την πλευρά μας απαντάμε τα εξής:
  1. Πρόκειται για «καταγγελίες» οι οποίες είναι πέρα για πέρα ψεύτικες και κατασκευασμένες από ακροδεξιούς και φιλοναζιστικούς εγκεφάλους που θέλουν να πλήξουν το αντιφασιστικό κίνημα και να τρομοκρατήσουν αγωνιστές.
  2. Τα μέλη της ΑΚΜ ποτέ και πουθενά δεν έβρισαν και δεν απείλησαν κανέναν. «Μηχανοκίνητες ομάδες» που τρομοκρατούν κόσμο συγκροτούν οι φασίστες και οι Ναζί της Χρυσής Αυγής και όχι το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.  
  3. Η συγκεκριμένη εκδήλωση - την οποία καταγγέλλουν οι ακροδεξιοί κύκλοι - είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από 100άδες κατοίκους της γειτονιάς: νέους, γέρους, μανάδες με μικρά παιδιά κοκ χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως επεισόδιο. Άλλωστε καμία κλήση στην αστυνομία δεν έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αντίθετα η όλη εκδήλωση δημιούργησε ένα κλίμα γιορτής που έφερε κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.
  4. Με το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη της ΑΚΜ φρόντισαν για την καθαριότητα του πάρκου κάτι που αναγνωρίστηκε από πολλούς κατοίκους στη γειτονιά.  
Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, από τον Οκτώβρη του 2012 που δημιουργήθηκε ως σήμερα έχει αναπτύξει συστηματική και πολύμορφη δράση όπως: προβολές ταινιών, συναυλίες, φεστιβάλ, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις καθώς και μια σειρά από ανοιχτές συζητήσεις.
Σε πολλές από τις συζητήσεις μάλιστα έχουν προσκληθεί και έχουν κάνει ομιλίες γνωστοί δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί και συνδικαλιστές από την πόλη μας και όχι μόνο όπως ο Φ. Τριανταφύλλου (Ταχυδρόμος), ο Δ. Ψαρράς (Εφημερίδα των Συντακτών) ο Σ. Σεφεριάδης (Πάντειος) ο Γ. Κατρούγκαλος (συνταγματολόγος, ευρωβουλευτής) ο Σ. Μαρκέτος(ΑΠΘ) η Ρ.Β. Μπουσχόντεν (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) η Β. Λάζου(Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) ο Τ. Πολίτης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) ο Φ. Γραμμένος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) ο Κ. Λαγός (ΕΛΜΕ Μαγνησίας) κα.
Παράλληλα η ΑΚΜ εδώ και δυο χρόνια οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης όπως η τακτική συλλογή τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ τα οποία στη συνέχεια διανέμει σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη και συνεργάζεται με πολλές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της πόλης μας.  

Όλα τα μέλη της ΑΚΜ αγωνίζονται ανοιχτά και δημόσια, χωρίς ποτέ να κρυφτούν και φυσικά χωρίς ποτέ να υιοθετήσουν τις φασιστικές πρακτικές της απειλής ή του εκφοβισμού.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ακροδεξιά πρακτική των ανώνυμων καταγγελιών, μια πρακτική που συστηματικά εφαρμόζουν οι φασίστες και οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής.

Καταγγέλλουμε, τέλος, το κλίμα αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και στοχοποίησης πολιτικών χώρων και αγωνιστών (ας θυμηθούμε την περίπτωση του σ. Σ. Μολόχα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν λίγο καιρό) το οποίο επιβάλλει η κυβέρνηση σαν τον μόνο τρόπο για να εφαρμόσει την άγρια αντιλαϊκή και ταξική πολιτική της.
Και τους ξεκαθαρίζουμε: Δεν σας φοβόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου