Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πετυχημένη δράση αλληλεγγύης έξω από τέσσερα σούπερ μάρκετ σήμερα 1/11 στο Βόλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 01/11/2014


Πετυχημένη δράση αλληλεγγύης έξω από σε τέσσερα σούπερ μάρκετ σήμερα στο Βόλο


Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα (Σάββατο 1/11/2014) άλλη μια εξαιρετικά πετυχημένη δράση αλληλεγγύης στην πόλη του Βόλου. Μέλη της ΑΚΜ βρέθηκαν έξω από τέσσερα σούπερ μάρκετ της πόλης (στον Άναυρο, τη Νέα Δημητριάδα, και σε 2 στην 2ας Νοεμβρίου), μοίρασαν αντιφασιστικό υλικό και κάλεσαν τον κόσμο να προσφέρει, από το υστέρημά του, τρόφιμα ή άλλα είδη καθημερινής χρήσης στα καροτσάκια της ΑΚΜ.

Η ανταπόκριση ήταν για άλλη μια φορά πάρα πολύ θερμή κάτι που δείχνει ότι το αίσθημα της αλληλεγγύης είναι πολύ βαθύ σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Αυτά τα τρόφιμα μαζί με ψωμί που προσφέρει τακτικά συνοικιακός φούρνος θα δοθούν σε 15 οικογένειες τις οποίες σταθερά στηρίζει η ΑΚΜ αλλά και σε δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν στην πόλη.  

Απευθυνόμαστε σε όλο το λαό και λέμε: αυτές οι δράσεις αλληλεγγύης δεν αποτελούν πραγματική λύση στην φτώχεια που γεννιέται καθημερινά από την κυβερνητική πολιτική άγριας λιτότητας. Για να πάψει να υπάρχει φτώχεια, ανεργία, δυστυχία χρειάζεται να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Όμως η οργάνωση ενός μαζικού κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να στηρίξει άμεσα όσους δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή. Έτσι μπορεί να ενισχυθεί η οργάνωση, η αυτοπεποίθηση και τελικά ο  μαζικός αγώνας του λαού για μια ανθρώπινη ζωή.

 ----------------------------------

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε σήμερα:

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη - Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή
Αντιπαλεύουμε κυβέρνηση – τρόικα – φασίστες

Η φτώχεια και η απελπισία έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία. Άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με μνημονιακούς μισθούς πείνας, χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες και φτωχή αγροτιά πασχίζουν να επιβιώσουν.
Η κατάσταση για εκατομμύρια ανθρώπους είναι γνωστή και κοινή: χρέη στις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, κίνδυνος κατασχέσεων, διαρκείς μειώσεις μισθών - συντάξεων και παράλληλα διάλυση του όποιου κράτους πρόνοιας κοκ. Για όλους αυτούς τους λόγους χιλιάδες είναι οι συμπολίτες μας που στερούνται ακόμη και το φαγητό, τα φάρμακα και τη θέρμανση. Οι μόνοι κερδισμένοι από την κυβερνητική πολιτική είναι οι τοκογλύφοι δανειστές και μαζί τους οι Έλληνες τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «σωτηρίας» των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (δηλαδή της τρόικας).
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται να απαντήσουμε με μαζική οργάνωση της αλληλεγγύης του λαού μας. Σαν μια γροθιά πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Την ίδια ώρα είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε και να πολεμήσουμε τις πραγματικές αιτίες που γεννάνε τη σημερινή κατάσταση. Παράλληλα με την αλληλεγγύη χρειάζεται η ανατροπή των πολιτικών που γεννάνε τη φτώχεια, διαφορετικά καμιά κίνηση αλληλεγγύης δεν θα μπορέσει να λύσει πραγματικά το πρόβλημα. Τέλος, μαζί με την οργάνωση της αλληλεγγύης και τον αγώνα για να ανατροπή των πολιτικών λιτότητας πρέπει να έχουμε σταθερό μέτωπο πάλης ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική δολοφονική συμμορία στην υπηρεσία των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας. Πραγματικός στόχος της είναι να τσακίσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όπως έκανε ο φασισμός – ναζισμός ιστορικά. Για να μπορέσει ο λαός να ανατρέψει τη σημερινή μαύρη κατάσταση και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον είναι απαραίτητο να τσακιστεί ο φασισμός από σήμερα.
Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για τα παραπάνω. Συστηματικά μαζεύουμε τρόφιμα έξω από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια τα διανέμουμε σε οικογένειες που τα χρειάζονται και ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με άλλες δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν στην πόλη μας. Παράλληλα επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός πραγματικά μαζικού αντιφασιστικού μετώπου μέσα στην κοινωνία. Σε αυτό τον αγώνα σε καλούμε να πάρεις ενεργά μέρος κι εσύ!
Άλλες δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν στο Βόλο:
«Στέκι - Αλληλεγγύη για όλους» - Μαγνησίας 6, Ν. Ιωνία, τηλ 24210-91440
«Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας» - Ν.Ιωνία, 24210 63835 κ 6986540712
Κουζίνα Αλληλεγγύης στην πλ. Πανεπιστημίου - Κοραή 90, 24210-38317
«Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου» - Ν. Ιωνία, εργατικές εφορίας, 6972967981
Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου – Μεταμορφώσεως 19, 6978906641
Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου - Σκενδεράνη 11, τηλ. 24210-20646
Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου - Κουρουνιώτη Κ. 20 & Ολυμπιονίκη Αγνώντα, τηλ 24210-55156
Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου - Καρτάλη Κ. & Γαζή Α., τηλ 24210- 28833

έλα σε επαφή! πάρε μέρος στον αγώνα!
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
antinazi-magnesia.blogspot.gr/ facebook.com/AntifasistikhKinhshMagnhsias
τηλέφωνα επικοινωνίας: 6984577540, 6932622017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου