Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα φορέων – συλλογικοτήτων σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Κάλεσμα φορέων – συλλογικοτήτων σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο
 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι συλλογικότητες, οι οργανώσεις και τα κόμματα που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο διοργανώνουμε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στο Ηρώο της παραλίας. Την μέρα αυτή πριν από ένα χρόνο δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας.Πρόκειται για έγκλημα πολιτικό. Ο Παύλος Φύσσας, πρώην εργαζόμενος στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και αγωνιζόμενος από την πλευρά του μαχόμενου εργατικού κινήματος, μέσα από την ενασχόλησή του από την μουσική και την έμπρακτη αντιφασιστική πάλη αντιμαχόταν στον σκοταδισμό του φασισμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας και γι’ αυτό αποτέλεσε στόχο των φασιστικών ταγμάτων. Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, όπως δεν ξεχνάμε τον Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα και τους χιλιάδες ακόμη αγωνιστές της εθνικής αντίστασης,  του Πολυτεχνείου και του μεταπολιτευτικού κινήματος που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και τους λέμε: αυτοί που ευθύνονται για την ανεργία και τη φτώχεια, αυτοί που τσακίζουν τις ζωές και το μέλλον μας είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους γεννάνε και θρέφουν την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Ο φασισμός είναι μία από τις επιλογές της ολιγαρχίας και της εργοδοσίας για την καθυπόταξη των εργαζομένων στον βωμό του success story. Η πιο ισχυρή τάση στην κυβέρνηση είναι οι ακροδεξιοί (Μπαλτάκος, Λαζαρίδης, Βορίδης κα) με προνομιακές σχέσεις με την ηγεσία της ΧΑ και μεγάλο κομμάτι των κατασταλτικών μηχανισμών έχει απευθείας επαφές με την ναζιστική συμμορία, την στηρίζει ή ακόμα και είναι ενταγμένη σε αυτή. Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είναι ενάντια στο σύστημα, αλλά αντίθετα είναι το μακρύ σιδερένιο χέρι των καπιταλιστών, την ίδια στιγμή που ο ιμπεριαλιστές γίνονται πιο επιθετικοί και φασιστικά τάγματα χρησιμοποιούνται διεθνώς για την στελέχωση των πολεμικών σχεδίων τους. Αρκεί να δούμε τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, όπου οι ναζιστές βρίσκονται μέσα στην κυβέρνηση του Κίεβο με τις ευλογίες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της ελληνικής κυβέρνησης και την έμπρακτη στήριξη του ΝΑΤΟ, για να αντιληφθούμε το ρόλο που μπορεί να κληθεί να παίξουν οι φασίστες απέναντι στους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα και της δικής μας χώρας στο βαθμό που απειληθούν τα συμφέροντα του συστήματος.

Προτάσσουμε τον μαχητικό ανατρεπτικό συντονισμό και την κοινή δράση του κινήματος για την αναχαίτιση του φασισμού στην προοπτική ανατροπής του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννάει για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Δεν ελπίζουμε στην θεσμική και μόνο αντιμετώπιση του προβλήματος, πόσο μάλλον σε συμμαχία με τις δυνάμεις που έχουν επιβάλλει το μνημονιακό καθεστώς.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Σαχζτάτ Λουκμάν και τόσων άλλων θυμάτων της ναζιστικής βίας. Απαιτούμε την εκκαθάριση των φασιστών από το κράτος και την διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, κτλ. Αυτοοργάνωση του λαού και πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίας μας. Παλεύουμε για να ξεριζωθεί ο φασισμός από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και κάθε χώρο δουλειάς. Στηρίζουμε τον αντιφασιστικό αγώνα διεθνώς, την διεθνιστική αλληλεγγύη στο αντιφασιστικό αγώνα των λαών και των εργαζομένων, από την Γαλλία και την Δανία μέχρι την Ανατολική  Ουκρανία. Θέλουμε η αντιφασιστική πάλη να αποτελέσει αναπόσπαστη πλευρά ενός νέου γύρου ανατρεπτικών αγώνων που θα βάλει τέρμα στην πολιτική της τρόικα, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
ΕΑΑΚ
ΕΕΚ
Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου
ΚΕΕΡΦΑ
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου