Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

αλληλεγγύη & αγώνας - η μόνη απάντηση στην κρίση!

Δράσεις αλληλεγγύης σε γειτονιές του Βόλου

                          
Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας ξεκινάει εκ νέου τις δράσεις αλληλεγγύης που είχε αναπτύξει με μεγάλη επιτυχία πριν από το καλοκαίρι. Οι δράσεις αλληλεγγύης θα είναι επικεντρωμένες στις γειτονιές του Βόλου όπου η Αντιφασιστική Κίνηση έχει αρχίσει να συγκροτεί «επιτροπές γειτονιάς» και θα περιλαμβάνουν μάζεμα τροφίμων έξω από σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια διανομή τους σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όσα τρόφιμα δεν χρειάζονται άμεσα για τις ανάγκες οικογενειών θα δοθούν σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που λειτουργούν στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Η πρώτη εξόρμηση με στόχο τη συλλογή τροφίμων θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου σε σούπερ μάρκετ της Νέας Δημητριάδας, του Οξυγόνου και άλλων περιοχών. Πριν από τις εξορμήσεις αυτές θα έχει προηγηθεί ενημερωτική παρέμβαση πόρτα - πόρτα με κείμενο και αφίσα. Σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με την Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας και τις «επιτροπές γειτονιάς» και να ενισχύσετε με κάθε τρόπο τις δράσεις αλληλεγγύης.

Παρακάτω ακολουθεί η προκήρυξη και η αφίσα.

 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας δεν έχουν να βάλουν στο τραπέζι τους ούτε ένα πιάτο φαΐ, δεν έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο ή ξύλα για να ζεσταθούν, δεν μπορούν να πάνε στο γιατρό ή να αγοράσουν φάρμακα γιατί είναι ανασφάλιστοι, δεν μπορούν να καλύψουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς και τους κόβουν το ρεύμα ή ακόμη και το νερό. Σαν να μην έφταναν αυτά η κυβέρνηση και η τρόικα θέλουν τώρα να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια όσων δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια στις τράπεζες ή όσων χρωστάνε στο δημόσιο επειδή έμειναν άνεργοι ή μειώθηκε ο μισθός τους. 
Αυτά είναι τα «σωτήρια» αποτελέσματα των μνημονίων, της πολιτικής των κυβερνήσεων και της τρόικας που φορτώνουν στο λαό την κρίση του καπιταλισμού για να συνεχίσουν να πλουτίζουν οι πλούσιοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση ο μόνος δρόμος είναι να οργανώσουμε την πραγματική κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ μας και την ίδια ώρα να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τις αιτίες της φτώχειας: τα μνημόνια, την κυβέρνηση, την τρόικα και το σύστημα που υπηρετούν! 

Τι κάνουμε εμείς
Μαζεύουμε τρόφιμα έξω από σούπερ μάρκετ και τα δίνουμε σε οικογένειες που τα χρειάζονται. Συνεργαζόμαστε με δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν εδώ και καιρό στην πόλη. Κινητοποιούμαστε όλοι μαζί για να μην περάσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ
Ενίσχυσε τον διπλανό σου που έχει ανάγκη, ενημέρωσέ μας για οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. Έλα σε επαφή μαζί μας για να πάρεις ενεργά μέρος στις δράσεις αλληλεγγύης που οργανώνουμε. Ενίσχυσε τις δομές αλληλεγγύης που υπάρχουν και λειτουργούν στο Βόλο όπως: 

Ø  το «Στέκι - Αλληλεγγύη για όλους» - Μαγνησίας 6, Ν. Ιωνία, τηλ 24210-91440
Ø  η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας» - Ν.Ιωνία, 24210 63835 κ 6986540712
Ø  η Κοινωνική Κουζίνα στην πλ. Πανεπιστημίου - Κοραή 90, 24210-38317
Ø  τη «Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου» - Ν. Ιωνία, εργατικές εφορίας, 6972967981
Ø  η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου – Μεταμορφώσεως 19, 6978906641
Ø  το Κοινωνικό Ιατρείο στο Στέκι Μεταναστών – Ιωλκού 33
Ø  το Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου - Σκενδεράνη 11, τηλ. 24210-20646


έλα σε επαφή! πάρε μέρος στον αγώνα!
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας - επιτροπή γειτονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου