Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μια αναγκαία απάντηση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 20/11/2013

Με μια απαράδεκτη ανακοίνωσή της η «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας» κατηγορεί την κατάληψη Ματσάγγου και όσους συμμετείχαν με το πανό της στην πορεία του Πολυτεχνείου, για την επίθεση με μολότοφ που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου ενάντια στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.
Πρόκειται για μια κατηγορία εντελώς ανυπόστατη καθώς δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως στοιχείο! Σε καμία απολύτως απόδειξη! Η ανακοίνωση στοχοποιεί έναν πολιτικό χώρο και εξυπηρετεί την θεωρία των «δύο άκρων» βάση της οποίας η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει της διαρκώς αυξανόμενη κρατική καταστολή.

Με βάση την ακροδεξιά θεωρία της κυβέρνησης τα διάφορα κοινωνικά στέκια είναι χώροι παρανομίας και όχι πολιτικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τα πανεπιστήμια είναι επίσης άσυλα παρανομίας και όχι χώροι ελεύθερης πολιτικής δραστηριότητας (και φυσικά μάθησης) και όσοι αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα είναι επικίνδυνοι φιλοτρομοκράτες και όχι ο λαός που παλεύει για το δίκιο του. Το που οδηγούν αυτές οι θεωρίες είναι καθαρό, στην ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής των κοινωνικών αγώνων.
Αντικειμενικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας  μπορεί να εξυπηρετεί ένα στάδιο προετοιμασίας μιας προβοκατόρικης ενέργειας εναντίον πολιτικών χώρων και στεκιών (αυτό είναι φυσικά κάτι που δεν γνωρίζουμε). Καμία τέτοια προσπάθεια δεν θα γίνει ανεκτή!
Τέλος, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και συνειδητών διαστρεβλώσεων επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας ότι το μόνο πραγματικό «όπλο» για να αντιπαλέψουμε τη φτώχεια, την καταστολή και το φασισμό είναι οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων και του λαού στο φως της μέρας και με το πρόσωπο καθαρό και όχι οι ατομικές πράξεις βίας, οι «κουκούλες», τα γκαζάκια ή τα πιστόλια.
Καλούμε το ΔΣ της «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας» να πάρει πίσω την απαράδεκτη ανακοίνωση. Καλούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να πάρει ξεκάθαρη και δημόσια θέση πάνω στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου