Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Να σβήσουμε οριστικά τη Χρυσή Αυγή και το Φασισμό!

αλληλεγγύη & αγώνας ενάντια στην κρίση – ο φασισμός ποτέ δεν ήταν λύση


Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά έβγαλε στη φόρα αυτά για τα οποία «φώναζε» τόσο καιρό το αντιφασιστικό κίνημα: ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία δολοφόνων, νονών της νύχτας, εκβιαστών, βιαστών, νταβατζήδων, εμπόρων όπλων, μπράβων των εφοπλιστών δηλαδή μια νεοναζιστική συμμορία! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Αρειου Πάγου στις κατηγορίες κατά των χρυσαυγιτών μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται 11 κακουργήματα που αφορούν:  5 ανθρωποκτονίες ή απόπειρες ανθρωποκτονίας, 2 σοβαρούς τραυματισμούς, 2 ένοπλες ληστείες, 2 εκρήξεις - ύπαρξη οπλοστασίου σε μία ή περισσότερες κρυψώνες - πυρήνες των Ναζί σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, αστυνομία, Ασφάλεια, ΕΥΠ - στρατόπεδα εκπαίδευσης Ταγμάτων Εφόδου σε Μάνδρα, Μαλακάσα, Σαλαμίνα.


Αυτός ο ναζιστικός υπόκοσμος πούλαγε ψέματα (με τη βοήθεια γνωστών ΜΜΕ) ότι δήθεν τα βάζει με το σύστημα. Μπράβοι του συστήματος είναι και τα περί «αντισυστημισμού» αποδείχτηκαν κουραφέξαλα.

Αφού «προπονήθηκαν» πάνω στα σώματα μεταναστών εργαζομένων (όπως ο πακιστανός εργάτης Σεχτζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε από 2 χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα τον περασμένο Οκτώβρη) στράφηκαν ενάντια στον πραγματικό τους στόχο: το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και την αριστερά! Για αυτό χτύπησαν το ΚΚΕ στο Πέραμα. Για αυτό δολοφόνησαν και τον Παύλο Φύσσα, ένα περήφανο παιδί της εργατικής τάξης, έναν μουσικό, έναν αριστερό, έναν αντιφασίστα αγωνιστή.

Η αποφυλάκιση του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Μίχου δείχνει ότι το φασισμό δεν πρόκειται ποτέ να τον σταματήσουν αυτοί που τον έθρεψαν και τον προστάτεψαν – οι κυβερνήσεις, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και το σύστημα που υπηρετούν. Αυτοί που κυβέρνησαν και ευθύνονται για τη διάλυση της κοινωνίας, την ανεργία και τη φτώχεια, είναι οι ίδιοι που προστάτευαν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Για αυτό υπάρχουν πυρήνες χρυσαυγιτών μέσα στην αστυνομία, το στρατό και την ΕΥΠ. Για αυτό δεν τους ακούμπησε ποτέ και κανένας ότι και να έκαναν. Για αυτό και σε «άπειρες» μαζικές κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στα μνημόνια (απεργίες, διαδηλώσεις κοκ) οι χρυσαυγίτες στάθηκαν δίπλα στην αστυνομία και απέναντι στο κίνημα σαν παρακρατικοί μηχανισμοί. Αλλού το έπαιζαν «αγανακτισμένοι πολίτες» και αλλού φόραγαν κουκούλες και το έπαιζαν «αναρχικοί». Και τώρα ο Δένδιας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και Κεδίκογλου «πέφτουν από τα σύννεφα»...Υποκριτές!

Για αυτούς που κυβερνάνε ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι ναζιστές αλλά οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Οι αγώνες του λαού μας είναι αυτοί που απειλούν τα συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση: τους δανειστές, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους κοκ.
Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μιλάνε για τα «δυο άκρα» επειδή θέλουν να εξισώσουν τον απεργό καθηγητή που διαδηλώνει για μια καλύτερη παιδεία με τον φασίστα δολοφόνο. Θέλουν να ταυτίσουν τον κάτοικο της Χαλκιδικής που αγωνίζεται για να μην δηλητηριαστεί το χωριό του από τα μεταλλεία του Μπόμπολα με τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Θέλουν να ταυτίσουν το λαό που βγήκε στις πλατείες ενάντια στα Μνημόνια το 2011 με τις χρυσαυγίτικες ορδές. Η θεωρία των «δυο άκρων» προωθείται με σκοπό να χτυπηθεί με κάθε μέσο η αντίσταση του λαού μας στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Αυτό δεν πρέπει να περάσει!

Σας καλούμε να αγωνιστούμε από κοινού με σκοπό:
§         Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ναζιστές δολοφόνοι. Να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή και κάθε άλλη ναζιστική συμμορία.
§         Να καθαρίσει η αστυνομία από τους ναζιστές. Να σταματήσει η καταστολή των εργατικών – λαϊκών αγώνων και η απρόκλητη και παράνομη βία της αστυνομίας.
§         Να δείξουμε πραγματική αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την διαβίωση τους.
§         Να ανατρέψουμε την μνημονιακή - αντεργατική πολιτική, αυτούς που την εφαρμόζουν και το σύστημα που υπηρετούν και μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου