Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνος δρόμος οι εργατικοί αγώνες! Όχι το φασιστικό – ρατσιστικό μίσος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 06/09/2013

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των καθηγητών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των απολυμένων της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Βόλου και σε κάθε κλάδο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται ενάντια στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή επίθεση της δικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας. 


Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι επικείμενοι  πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, η συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων έχουν σαν αποτέλεσμα το βάθεμα της φτώχειας του λαού προς όφελος των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, των ελλήνων και ξένων τραπεζιτών. Μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι οι μαζικοί, ενωτικοί, συντονισμένοι και με διάρκεια αγώνες των λαϊκών στρωμάτων, των ελλήνων και των ξένων εργαζομένων. 

Μέσα σε αυτό το τοπίο αναδεικνύεται ξανά το πραγματικό πρόσωπο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός κατεβαίνουν σε μαζικές κινητοποιήσεις όπως αυτή στη ΔΕΘ και σε απεργιακούς αγώνες όπως αυτός των καθηγητών, οι φασίστες οργανώνουν εθνικιστικές μαζώξεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ναζιστικής έμπνευσης συγκεντρώσεις στις Θερμοπύλες. Λες και το εθνικιστικό μίσος, η ρατσιστική βία και οι πατρηδοκάπηλες ναζιστικές ονειρώξεις θα γλιτώσουν το λαό από τη φτώχεια!  

Αυτή η στάση δεν είναι τυχαία. Όπως μάλιστα δήλωσε ο ναζιστής Ηλιόπουλος στη βουλή: «Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα… θα πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί η φορολογία τους και να δοθούν επιπλέον κίνητρα…»*!  Φοροαπαλλαγές και «κίνητρα» λοιπόν για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό ξανατονίζουμε: κάτω από τις δήθεν φιλολαϊκές κραυγές οι φασίστες είναι οι μπράβοι του συστήματος ντυμένοι με αντισυστημική προβιά.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά στους εργατικούς – κοινωνικούς αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των κυβερνώντων και ταυτόχρονα να υπερασπιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα που απειλούν η δικομματική κυβέρνηση και η τρόικα μαζί με τους φασίστες.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου