Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Οι βιομήχανοι είναι υπεύθυνοι για την ανεργία και τη φτώχεια! Όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 05/07/2013
 
Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνονται οι «επιθέσεις» από την πλευρά των βιομηχάνων και της εργοδοσίας ενάντια στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε πολλά εργοστάσια της περιοχής μας (ΑΓΕΤ, ΙΜΑΝΤΑΣ, Χαλυβουργία, Κιολεΐδής κα).


Αλλού απαιτούν εκ περιτροπής εργασία, αλλού αξιώνουν μειώσεις μισθών, αλλού απολύουν «ακριβούς» εργαζόμενους και αλλού προχωράνε σε συνδικαλιστικές διώξεις. Παντού ο στόχος τους είναι ένας: η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου (πολυεθνικού ή ελληνικού) και το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι για τη φτώχεια και την ανεργία υπεύθυνοι είναι οι βιομήχανοι το πολυεθνικό και ελληνικό κεφάλαιο και οι κυβερνώντες και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι άνθρωποι δηλαδή που αναγκάστηκαν να έρθουνε στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους, τις δικτατορίες και τη φτώχεια.

Με αυτή την αφορμή χρειάζεται όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι το ρατσιστικό δηλητήριο και η επίσημα διατυπωμένη θέση των ναζιστικών της Χρυσής Αυγής για «ταξική συνεργασία» εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι έχουνε κοινά συμφέροντα ανεξάρτητα από το χρώμα, της θρησκεία και τη χώρα καταγωγής τους.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα στηρίξει ενεργά κάθε κινητοποίηση στην οποία θα προχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου