Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κοπρόσκυλα είναι οι κυβερνητικοί και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κι όχι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 13/06/2013

 Η ΕΡΤ κλείνει σε μια νύχτα, χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, απειλείται ευθέως η δημοκρατία – όποια τέλος πάντων έχει απομείνει – και η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξοντώσει τον ελληνικό λαό ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις ΔΝΤ και ΕΕ.


Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, τη συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή του ελληνικού λαού που αντιδρά αυθόρμητα, ενάντια σε αυτές τις χουντικές πρακτικές τις τρικομματικής κυβέρνησης. Αυτή η πλειοψηφία κατεβαίνει αυθόρμητα στο δρόμο και στέκεται αλληλέγγυα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και υπερασπίζεται το δικαίωμά του στη δημόσια και δωρεάν ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Από την άλλη οι φασίστες της ΧΑ αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο κόντρα στο κοινό αίσθημα. Δήθεν ενδιαφέρονται για τους καταπιεζόμενους αλλά νομιμοποιούν και στηρίζουν επί της ουσίας πλήρως την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της. Στην ανακοίνωσή τους ανάμεσα στους διάφορους φτηνούς λαϊκισμούς αναφέρουν “Ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΕΡΤ που χάνουν τη δουλειά τους υπάρχουν και οικογενειάρχες, που έβγαζαν τίμια το μεροκάματο, δούλευαν πραγματικά το ωράριό τους, όχι σαν τα πολλά κοπρόσκυλα, που δεν ξέρανε ούτε πού πέφτουν τα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης.

Οι φασίστες είναι τσιράκια της κυβέρνησης και κομμάτι του συστήματος, όσο κι αν καμώνονται ότι έχουν διαφορετική άποψη. Είναι τσιράκια του Σαμαρά και κοπρόσκυλα γιατί:

  • Στηρίζουν και πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, υιοθετώντας πλήρως και τη λογική αλλά και το σκεπτικό της κυβέρνησης και της τρόικα, ότι δηλαδή ο ελληνικός λαός τόσα χρόνια ήταν χαραμοφάης και τώρα πρέπει να πληρώσει και μάλιστα ακριβά, με απολύσεις, λιτότητα, ανεργία. Για αυτό και υποστηρίζουν τις μαζικές απολύσεις.
  • Επιτίθενται ουσιαστικά μόνο στην κρατική τηλεόραση και σκυλιάζουν για να κλείσει, ενώ απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια που εκμεταλλεύονται εκατοντάδες εργαζόμενους, μένουν μόνο σε βαρύγδουπες εκφράσεις και φαμφάρες αλλά στην πραγματικότητα δεν τα αγγίζουν. 
  • Δήθεν ενδιαφέρονται για τον ελληνικό λαό αλλά αδιαφορούν για το αν θα έχει δημόσια ενημέρωση.
  • Δήθεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα αλλά θέλουν να κλείσει το μοναδικό εθνικό δίκτυο ενημέρωσης και επικοινωνίας.
  • Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όλους όσους ζουν σε ακριτικές περιοχές και το βασικός τους τρόπος ενημέρωσης ήταν η ΕΡΤ, αφού τα ιδιωτικά κανάλια ότι δεν τους φέρνει κέρδος το πετάνε στον κάδο των αχρήστων, έτσι και τους ακρίτες.
  • Σκοτίστηκαν για τα εκατομμύρια ελλήνων μεταναστών που ζούνε στο εξωτερικό και των οποίων η βασική τους επαφή με την πατρίδα ήταν η κρατική ραδιοφωνία και η εκπομπή «Η Φωνή της Ελλάδας». Η «Φωνή της Ελλάδας» για επτά δεκαετίες γίνεται η γέφυρα που ενώνει τους ομογενείς με την γενέτειρα, αλλά τώρα οι φασίστες στηρίζουν το κλείσιμό της.
  • Βάζουν πλάτες κι αυτοί στο να ξεπουληθεί εθνικός πλούτος γιατί η ΕΡΤ αποτελεί κομμάτι του εθνικού πλούτου του ελληνικού λαού. Το αρχείο της ΕΡΤ έχει ανεκτίμητη αξία για το σύνολο των νέων γενιών, αφού περιέχει καταγεγραμμένο τεράστιο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και της μνήμης του λαού μας. Και λαός χωρίς μνήμη και χωρίς γνώση της ιστορίας του είναι λαός χωρίς μέλλον. Αυτό θα άρεσε πολύ στους φασίστες!
  • Δεν στηρίζουν ούτε τη διατήρηση της παράδοσης του ελληνικού λαού και της ελληνικής υπαίθρου, αφού από τα υπάρχοντα ΜΜΕ, μόνο η ΕΡΤ έδινε έμφαση σε τέτοιου είδους παραγωγές και ποιοτικές εκπομπές. Αποδεικνύουν έτσι ότι δεν τους νοιάζει πραγματικά να διατηρηθεί ο πολιτισμός και η παράδοση του ελληνικού λαού. Απλά δήθεν κόπτονται για αυτά αλλά στα λόγια και μόνο.


Τέλος οι φασίστες είναι τσιράκια και κοπρόσκυλα γιατί βάζουν πλάτες να ξεριζωθεί ένα κομμάτι της ψυχής και της ιστορίας του ελληνικού λαού, όπως ακριβώς έκαναν και οι δοσίλογοι πρόγονοί τους. Άλλωστε η προηγούμενη φορά που έκλεισε η δημόσια ραδιοφωνία ήταν επί Κατοχής των Ναζιστών προγόνων της ΧΑ. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΧΑ.

Προφανώς και οι φασίστες δεν νοιάζονται για το καλό και το μέλλον του ελληνικού λαού. Ποτέ δεν το έκαναν άλλωστε!

Ο ελληνικός λαός θα τσακίσει και το φασισμό όπως και την κυβερνητική πολιτική. Έχει χρέος να το πράξει τόσο απέναντι στις γενιές που πέρασαν αλλά πολύ περισσότερο στις γενιές που έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου