Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Όταν ο Ηλιόπουλος ήταν 15 ετών



To γεγονός: «ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε πως έχει στο αριστερό του μπράτσο τατουάζ, στο οποίο αναγράφεται το ένα από τα δύο ναζιστικά προστάγματα «Sieg Heil», που σημαίνει «χαιρετίζω τη νίκη».

Ο βουλευτής του κόμματος μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Καραμέρου είπε πως το τατουάζ το έκανε όταν ήταν μόλις 15 ετών, χωρίς καν να γνωρίζει τη σημειολογία του. Απλά του άρεσε η γραμματοσειρά και μιας η συγκεκριμένη γραμματοσειρά δεν έβγαινε στα ελληνικά... αποφάσισε να το «χτυπήσει» στα γερμανικά.»
Μάλιστα. Η αθώα περιστερά Ηλιόπουλος θέλει να μας πείσει ότι το 1982 (τότε ήταν 15 χρονών) όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του έφτιαξε τατουάζ το Sieg Heil όχι γιατί ήταν ναζί αλλά γιατί βόλευε η συγκεκριμένη γραμματοσειρά.

Ας θυμηθούμε λίγο τι συνέβαινε το 1982. Ήταν μόλις 1 χρόνος από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ο ριζοσπαστισμός στη νεολαία ήταν στο φόρτε του. Η αριστερά έλεγχε τη συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή, τα συνδικάτα, τους δήμους, τους φοιτητικούς συλλόγους, στα μαθητικά συμβούλια.


Η νεολαία της εποχής όταν έκανε τατουάζ είτε ήταν με τον Τσε Γκεβάρα είτε με το αγαπημένο της ροκ συγκρότημα είτε με το όνομα του αγαπημένου της προσώπου.
Όλοι; Όχι. Υπήρχε ένα παιδί που ξεχώριζε. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Που ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ξέθαψε το θαμμένο τότε Sieg Heil και το κότσαρε στο μπράτσο του.
Προς θεού δεν ήταν ναζί. Γι αυτόν το Sieg Heil ήταν παρόμοιο με το Γιάννης+ Τούλα= LFE.
Και αυτά τα λέει δημόσια ο -και πιστολέρο- χρυσαυγίτης. Και κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι (βλέπε Τράγκας) του δίνουν βήμα στην εκπομπή τους να παραστήσει την Παρθένο Μαρία και να κρύψει αυτό που είναι: αμετανόητος ναζί από τα γεννοφάσκια του.
Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης:
«Όσο για το αν κάποια στιγμή σκέφτεται να σβήσει το συγκεκριμένο τατουάζ; Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απάντησε πως ίσως το κάνει.»
Προσέξτε το «ίσως το κάνει». Τώρα που μεγάλωσε και είναι πια 46 χρονών τι τον εμποδίζει να διορθώσει ένα …παιδικό του λάθος… έστω και με καθυστέρηση 31 χρόνων;
Μόνο το ότι είναι ναζί. Που προσπαθεί να το κρύψει γιατί ξέρει ότι η ελληνική κοινωνία έχει οδυνηρές μνήμες από το ναζισμό στην Ελλάδα. Ότι ακόμα και ψηφοφόροι της χρυσής αυγής δεν είναι ναζί αλλά μπερδεμένοι, συγχισμένοι, απογοητευμένοι, οργισμένοι και δηλητηριασμένοι από τους γκαιμπελίσκους της χρυσής αυγής που παριστάνουν τους αντισυστημικούς ενώ είναι τα μεγαλύτερα τσιράκια του συστήματος. Άλλωστε ο ίδιος ο Ηλιόπουλος απολαμβάνει τον βουλευτικό μισθό και τα κρατικά προνόμια διαμένοντας σε πεντάστερο ξενοδοχείο όποτε πηγαίνει στο Βόλο.
Θέλει ο ναζί να κρυφτεί και η σβάστικα δεν τον αφήνει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου