Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6μμ στην Παραλία του Βόλου (Ηρώο): Εκδήλωση & συναυλία μνήμης για τους αγώνες και τα βιώματα του ελληνικού λαού τη μαύρη επταετία της δικτατορίας.

Ποτέ ξανά Χούντα & Φασισμός!
  • Κάτω η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ
  • Κάτω η λιτότητα και τα μνημόνια
  • Ο φασισμός ήταν και είναι το μακρύ χέρι του συστήματος
Επειδή λαός χωρίς μνήμη είναι ένας καταδικασμένος λαός, δεν θέλουμε να ξεχάσουμε για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια. Η 21η Απρίλη 1967 ήταν η απαρχή μιας μαύρης περιόδου για τον ελληνικό λαό, εξαιτίας της επιβολής της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών. Μια 7ετία που εκτός από την κατάλυση της δημοκρατίας, τα βασανιστήρια που ήταν καθημερινό φαινόμενο, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που υπήρχε, είχε ως κατάληξη την εισβολή στην Κύπρο η οποία οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού. Μια 7ετία που κατέρρευσε κάτω από το βάρος της εισβολής αλλά και μέσα από τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Οι σύγχρονοι φασίστες, μέσα και έξω από τη Βουλή, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Χούντα αποτελεί την απάντηση στη σημερινή ψεύτικη δημοκρατία. Δεν λένε βέβαια ότι η 7ετία ήταν η χρυσή εποχή για τους έλληνες καπιταλιστές και τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές καθώς κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας και διεκδίκησης από την πλευρά του λαού και των εργαζομένων ήταν απαγορευμένη. Δεν λένε ότι μέσα από τους αγώνες της μεταπολίτευσης ο λαός κατάκτησε τα δικαιώματα (πολιτικά, συνδικαλιστικά και οικονομικά) που σήμερα τσακίζονται ξανά.
Σήμερα και πάλι η δημοκρατία απειλείται! Όχι από κάποιους «Χουντικούς Συνταγματάρχες» αλλά από την αυταρχική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ και την ΕΕ, που θέλουν τους λαούς χωρίς λόγο και δικαιώματα, πτωχευμένους και πλήρως υποταγμένους. Αυτή η πολιτική που στηρίζεται στην αστυνομική καταστολή αλλά και τους παρακρατικούς μηχανισμούς φασιστοειδών, προσπαθεί να κάμψει το φρόνημα του λαού και των εργαζομένων.
Δεν θα τους περάσει όμως. Ο ελληνικός λαός έχει μάθει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του! Η απάντηση απέναντι στην κρίση του συστήματος, την άγρια λιτότητα και τον εκφασισμό είναι η αλληλεγγύη και ο αποφασιστικός αγώνας ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.  

Πρόγραμμα εκδήλωσης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απρίλη, στην παραλία του Βόλου (Ηρώο), ώρα συγκέντρωσης 6μμ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει
Συζήτηση με ομιλητή τον Διονύση Ελευθεράτο με θέμα «Το καθεστώς της 21ης Απριλίου – Ο αγώνας ενάντια στο σημερινό καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας»
Συναυλία με τα παρακάτω σχήματα:
§   The Lawbreakers” – μαθητικό συγκρότημα
§   Ιορδάνης Σιδηρόπουλος & friends
§   Μουσικό Σχήμα σε αντιστασιακά τραγούδια της εποχής
Διοργανωτές:
Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας – ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΔΙΚΤΥΟ για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα - ΚΚΕ (μ-λ) - Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο: