Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή – ο πραγματικός ένοχος της δολοφονίας του Σεχτζάτ Λουκμάν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 22/13/2012


Η εν ψυχρώ δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη εργάτη, Σεχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, δείχνει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζί.

Ο Σεχτζάτ Λουκμάν ήταν ένας νέος μετανάστης εργάτης που πήγαινε αξημέρωτα στη δουλειά του για να βγάλει το μεροκάματο και βρήκε το θάνατο από τα μαχαίρια δυο νεοναζί. Στα σπίτια τους η αστυνομία βρήκε στιλέτα, σιδερογροθιές, ρόπαλα και άλλα όπλα καθώς και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.  


Πρόκειται ίσως για το πιο τραγικό από τα εκατοντάδες περιστατικά ρατσιστικής - νεοναζιστικής βίας που δείχνει ότι το «νόμιμο κόμμα Χρυσή Αυγή» είναι στην πραγματικότητα μια τρομοκρατική συμμορία δολοφόνων. Τα «καθαρά χέρια» τους είναι βαμμένα με αίμα! Επιθέσεις με ρόπαλα, μαχαίρια, στειλιάρια και σιδερογροθιές, αυτή είναι η «αντισυστημική δράση» της Χρυσής Αυγής. Αυτή η δράση μετράει ήδη εκατοντάδες θύματα, πάντα βιοπαλαιστές, ντόπιους ή μετανάστες, όσους διαφέρουν και όσους αντιστέκονται. Ποτέ τους ισχυρούς, ποτέ τους ανθρώπους του συστήματος, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους κυβερνητικούς φίλους τους...Σε αυτούς η Χρυσή Αυγή στέκεται πάντα «σούζα».

Συνήθως η Χρυσή Αυγή αρνείται επίσημα την ευθύνη για τέτοιες πράξεις. Τελευταία κάνει και μηνύσεις στους επικριτές της. Η γελοιότητα συναγωνίζεται την υποκρισία!

Αυτοί που χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο σε κάθε τους λέξη, αυτοί των οποίων οι βουλευτές οπλοφορούν και χτυπάνε μετανάστες μικροπωλητές μπροστά στις κάμερες, αυτοί που έχουν μαζέψει στις γραμμές τους όλο τον υπόκοσμο και των οποίων ο «φύρερ» έχει κάνει φυλακή για βομβιστικές επιθέσεις σε κινηματογράφους, αυτοί το παίζουνε «ανίδεοι». Τόσο μάγκες είναι...

Ας μην ξεχνάμε ότι πριν λίγους μήνες στο Βόλο συνελήφθησαν τρία άτομα που ετοιμάζονταν να κάψουν τον άτυπο χώρο προσευχής των μουσουλμάνων. Όπως φαίνεται οι τρεις εκτελούσαν την πρώτη «αποστολή» που τους ανέθεσε η τοπική Χρυσή Αυγή. Άλλωστε δεν δίστασαν να χαιρετίσουν ναζιστικά μέσα στα δικαστήρια του Βόλου. Αλήθεια πόσο απέχει ο εμπρησμός ενός άτυπου τζαμιού από τη δολοφονία; Το ένα δεν είναι συνέχεια του άλλου για όσους μισούνε τους ξένους; Μήπως ο Ηλιόπουλος και το «νόμιμο κόμμα» του θα πούνε κάτι για όλα αυτά ή θα συνεχίσουν να «το παίζουν Κινέζοι»;

Σε ότι αφορά την αστυνομία, καλά θα κάνουν αυτοί που τη διοικούν (πολιτικά και διοικητικά) να στοχεύουν στο να φυλάσσουν το λαό από το οργανωμένο έγκλημα (μαστροπεία, πώληση ναρκωτικών, προστασία κλπ) και όχι να έχουν το ρόλο του να ακολουθούν επιδεικτικά και προκλητικά τις κινητοποιήσεις του εργαζόμενου λαού, όπως γίνεται το τελευταίο διάστημα στο Βόλο και σε όλη τη χώρα. Αν θέλουν να καταστείλουν κάτι ας καταστείλουν τη διαφθορά που υπάρχει στο εσωτερικό της αστυνομίας και όχι το συνταγματικό δικαίωμα του λαού στη διαμαρτυρία.

Το τραγικό αυτό γεγονός όμως ανέδειξε και κάτι ακόμη. Την υποκρισία όσων για μέρες ωρύονταν ενάντια στις αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις, απαιτούσαν καταδίκη της βίας από «όπου και αν προέρχεται», ταύτιζαν τις αριστερές και αναρχικές ιδέες και το μαζικό κίνημα με την τρομοκρατία και τις καταλήψεις με την «ανομία» και πάσχιζαν να μας πείσουν για τη θεωρία των δυο άκρων.

Πράγματι υπάρχουν δυο διαφορετικά «άκρα»! Από τη μια είναι η βία του μνημονίου, της ανεργίας και της φτώχειας, της πείνας, της έλλειψης πετρελαίου και φαρμάκων. Είναι βία που επιβάλλεται με τα δικαστήρια (πχ για τα διόδια), τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, την απειλή της απόλυσης, τα χημικά και τα κλομπ των ΜΑΤατζίδων, την πρέζα που διακινεί και η αστυνομία, τα μαχαίρια, τις σιδερογροθιές και τα πιστόλια των φασιστοβουλευτάδων. Αυτή είναι η πραγματική βία που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα.  

Από την άλλη είναι το «άκρο» όλων όσων αγωνιζόμαστε για μια ανθρώπινη ζωή, με δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό, με δημόσια υγεία και παιδεία κοκ. «Όπλα» μας είναι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι εξεγέρσεις ολόκληρων πόλεων και χωριών για να μην δολοφονηθεί το περιβάλλον (Κερατέα, Σκουριές), το μαζικό κίνημα.

Κάθε νέος, εργαζόμενος, άνεργος, μικροεπαγγελματίας κλπ ξέρει σε ποιο από τα δυο «άκρα» βρίσκεται το δικό του συμφέρον...
Η απάντηση θα είναι πάντα μια, απέναντι από τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου