Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα περάσει!

Τις τελευταίες βδομάδες η κυβέρνηση μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ, θέλουν να μας πείσουν απειλούμαστε από έναν νέο «εχθρό», τις αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις. Και τι δεν ακούσαμε! Ότι είναι κέντρα ανομίας, ότι από εκεί εφορμούν οι ορδές που καταστρέφουν τις πόλεις, ότι τα κτίρια αυτά πρέπει να απελευθερωθούν και άλλα παρόμοια. Ποια η αλήθεια; Πολλά κτίρια που ήταν παρατημένα στο έλεος τους και κινδύνευαν να καταρρεύσουν, απόκτησαν ζωή όταν τοπικές κοινωνίες και ομάδες, κυρίως νέων ανθρώπων, αποφάσισαν να τα ανοίξουν, να τα καθαρίσουν και να τα μετατρέψουν σε χώρους πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Πολλές καταλήψεις άλλωστε έχουν ζωή 20 ή και περισσότερα χρόνια.



Στην πόλη που ζούμε πρόβλημα δεν είναι οι καταλήψεις. Πρόβλημα είναι η αστυνομία που διαπρέπει και σαν έμπορος ναρκωτικών, πρόβλημα είναι ο δήμαρχος που στηρίζει τις πολιτικές των μνημονίων. Δεν έφεραν οι καταλήψεις τη φτώχεια, την ανεργία, τους μισθούς και συντάξεις πείνας, τη μαύρη και ελαστική εργασία. Δεν φταινε οι καταλήψεις για τα λουκέτα αλλά το άδειο πορτοφόλι των ανέργων και των συνταξιούχων. Δεν φταινε οι καταλήψεις για το χάλι του νοσοκομείου και τη θέρμανση που λείπει μέσα στο χειμώνα. 


Τη στιγμή που τα μνημόνια έχουν καταδικάσει το λαό στη φτώχεια και την απελπισία - τη στιγμή που περνάνε και νέα άγρια μέτρα με το έτσι θέλω της κυβέρνησης (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) - τη στιγμή που βγαίνει στην επιφάνεια ξανά το πάρτι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων του μνημονίου (βλέπε λίστα Λαγκάρντ) - τη στιγμή που η αστυνομία πνίγει στα χημικά και ματώνει με τα κλομπ της κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού - τη στιγμή που τα ΜΑΤ συνεργάζονται φανερά πλέον με τη Χρυσή Αυγή - τη στιγμή που η ναζιστική Χρυσή Αυγή λειτουργεί με πλήρη κρατική ασυλία και σκοτώνει ανθρώπους (βλέπε τη δολοφονία του Πακιστανού Σερντάρ Γιακούμπ προχθές στα Πετράλωνα) αυτή τη στιγμή λοιπόν η κυβέρνηση έχει «χιλιάδες λόγους» να στρέψει την προσοχή μας αλλού...


Ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της κοινωνίας. Σκοπός της είναι ο εκφοβισμός της κοινωνίας. Η κυβέρνηση δεν θέλει να κατεβαίνουμε σε πορείες, να συμμετέχουμε σε απεργίες, να διεκδικούμε παρατημένους χώρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας κοκ. Η κυβέρνηση θέλει να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τη δυστυχία που μας επιβάλλει η πολιτική της. Για αυτό χτυπά και τις καταλήψεις καθώς είναι μια εστία αντίστασης. 


Αυτή η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού της κοινωνίας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα και μόνο τρόπο, με μαζικούς αγώνες. Αυτό που τρέμει κάθε κυβέρνηση είναι το μαζικό κίνημα - οι απεργίες και οι διαδηλώσεις των εργαζομένων και οι κοινοί αγώνες τους με τον υπόλοιπο λαό, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες, ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών. Με αυτά τα "όπλα" το κίνημα μπορεί και θα τσακίσει την καταστολή και την προσπάθεια εκφοβισμού και εκφασισμού της κοινωνίας. 


Αλληλεγγύη στις καταλήψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου